PRINCIPIJELNOST ILI NE

Fazlagić je i kandidat DF-a u Centru: Da li će Komšić pozvati birače da ne glasaju za njega

Fazlagić je kazao da će podnijeti ostavku, iako je Komšić prije toga već saopćio da ga je smijenio

Komšić i Fazlagić. Avaz

8.8.2024

Sada već smijenjeni savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, Muhamed Fazlagić na društvenim mrežama je objavio fotografiju s Lejlom Fazlagić, bivšom sutkinjom Općinskog suda u Sarajevu, koja osam godina nije bila dostupna bh. pravosudnim organima.

- I tako… krv nije voda. Ne zaboravljamo djetinjstvo niti ruke koje su nas odgojile - napisao je Fazlagić u opisu fotografije.

Kasnije je Fazlagić napisao da je napravio grešku i izvinio se, iako je, kako je rekao, riječ o njegovom prvom rodu i da će podnijeti ostavku, iako je član Predsjedništva BiH Željko Komšić već prije toga rekao da ga je smijenio.

Ipak, na osnovu preliminarnih lista kandidata objavljenih na stranici CIK-a Muhamed Fazlagić je i kandidat DF-a na lokalnim izborima. On se nalazi na posljednjem 30. mjestu liste za Općinsko vijeće Centar.

Kandidati Demokratske fronte. Screenshot

No, sada se postavlja pitanje da li će član Predsjedništva BiH Željko Komšić do kraja ostati principijelan i pozvati sve birače da ne glasaju za Fazlagića, s obzirom da je za sklanjanje s liste već kasno ili će ipak što bolji rezultat u Centru biti prioritet, pa će se principi zanemariti.

Podsjećamo, kako je "Avaz" ranije objavio, Kantonalni sud u Sarajevu nedavno je povukao potjernicu za Fazlagić te je postala dostupna bh. organima gonjenja. Čeka se da potjernica bude i zvanično povučena u bazi te da Sud zakaže izjašnjenje o krivici, kako bi Fazlagić stigla u Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.