DOBRA IDEJA

Vlada USK izdvojila 350.000 KM za infrastrukturne projekte u naselju Stijena

Za mlade i sve koji učestvuju u kulturno-umjetničkim aktivnostima u Stijeni, osmišljen je i pokrenut projekt preinake bivšeg objekta osnovne škole

Radovi u naselju Stijena. Fena

FENA

9.8.2024

Predstavnici kantonalne vlasti na čelu s premijerom Unsko-sanskog kantona Nijazom Hušićem i predsjedavajućim kantonalne skupštine Zikrijom Durakovićem, u pratnji direktora Direkcije regionalnih cesta USK Hadisa Jusića, obišli su radilište u zaseoku Bajrići, mjesna zajednica Stijena kod Cazina, gdje je u toku asfaltiranje trotoara na dionici dugoj 1,6 km.

Za ovaj projekat, kojim se unapređuje saobraćajna infrastruktura i sigurnost u saobraćaju, Direkcija regionalnih cesta je izdvojila oko pola miliona KM.

Hušić i Duraković su iskoristili priliku da zajedno s mještanima Stijene obiđu i igralište Bujadnica koje se uređuje u buduće izletište za koje se nadaju da će postati omiljeno okupljalište građana u Stijeni.

Zastupnica u Skupštini USK-a Aida Pašić Čizmić ističe da je u svim projektima koji su u toku posebna pažnja posvećena sadržajima koji će upotpuniti potrebe građana stvaranjem infrastrukture koja će osigurati uvjete za kreativni i sportski razvoj.

-Za mlade i sve koji učestvuju u kulturno-umjetničkim aktivnostima u Stijeni, osmišljen je i pokrenut projekt preinake bivšeg objekta osnovne škole koji će nakon sanacije postati Dom kulture, dok će sadašnji objekt škole dobiti novu fasadu i sistem grijanja. Za sportaše i ljubitelje rekreacije i sporta mještani Stijene uređuju stadion s pratećim objektima, za šta su uložili dio vlastitih sredstava te dobili finansijsku podršku iz budžeta USK - istakla je Pašić Čizmić.

Premijer Hušić je nakon obilaska radilišta u razgovoru sa Stijenjanima istaknuo njihovu proaktivnost i posebnu brigu za stvaranje sadržaja namijenjenih porodicama i mladim ljudima, direktno doprinoseći stvaranju okruženja jednakih prilika za sve.  

-Za ove ključne projekte ovdje u Stijeni, Vlada Unsko-sanskog kantona je izdvojila 350.000 KM. Javni poziv je u toku, saniraćemo staru školu gdje će biti smješteno Kulturno-umjetničko društvo a to radimo u dogovoru i s predstavnicima boraca ovdje. S druge strane, obnovićemo fasadu na novoj školi i uvesti novi sistem grijanja jer je stari zastario. Sve na dobrobit kvalitetnijeg života građana i boljih uslova rada ovdje u Stijeni - kaže premijer Hušić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.