OŠTRE PORUKE

Ambasada SAD: Općine u kojima je SNSD na vlasti se prijavile na naše programe, Dodik ih pritiskao da se povuku

Zašto se gospodin Dodik više bavi bogaćenjem sebe i svoje porodice nego bogaćenjem lokalnih zajednica i poboljšanjem kvaliteta života u općinama

Majkl Marfi. Fena

S. S.

9.8.2024

Ambasada SAD u BiH kazala je da SAD snažno podržavaju lokalnu samoupravu u BiH.

- Zbog toga ulažemo 14,1 milion dolara kako bismo pomogli općinama širom BiH da poboljšaju kvalitet usluga koje pružaju svojim stanovnicima i generišu investicije i radna mjesta koristeći moć bh. dijaspore. “Diaspora Invest” je do sada ostvario 69 miliona dolara investicija i otvorio više od 2.800 radnih mjesta širom BiH. Sve općine u BiH imaju pravo učešća u našim investicionim programima i programima lokalne uprave, a trenutno u njima učestvuje 30 općina iz Federacije BiH i deset općina iz RS - naglasili su iz Ambasade SAD.

Naveli su i brojne općine u kojima je na vlasti SNSD, a koje su se prijavile i izabrane da učestvuju u programima, no da je Dodik vršio pritisak da se povuku.

- Njihove zajednice sada propuštaju prednosti – radna mjesta, poboljšanu infrastrukturu, investicije i drugo – koje ti programi daju sve nad ovom zemljom. Zašto se gospodin Dodik više bavi bogaćenjem sebe i svoje porodice nego bogaćenjem lokalnih zajednica i poboljšanjem kvaliteta života u općinama - pitaju iz Ambasade.

Na kraju su ponovo poručili "mi znamo gdje je novac".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.