FUNKCIONER NAŠE STRANKE

Čamdžić: Efendić je ideološki bliži Dodiku nego Mijatović

I to je dokaz da etnička pripadnost nema veze s borbom za ili protiv BiH

Čamdžić, Efendić i Mijatović. Naša stranka - facebook - Fena

S. S.

9.8.2024

Povodom izjave Semira Efendića koji je kritikovao Vojina Mijatovića zbog činjenice da je Srbin iz RS-a reagovao je Mirsad Čamdžić, šef Kluba Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

- Zastrašujuća je izjava Semira Efendića kojom poručuje da su Bošnjaci poželjniji na funkcijama u Federaciji BiH nego Srbi, pogotovo ako ti Srbi nisu iz Federacije.

Još je to jedan potez lidera SBiH koji kompromitira naziv njegove stranke i dokazuje da tu nema borbe za BiH. Protiv Bosne i Hercegovine je svak ko smatra da bilo koji građanin naše zemlje na bilo kojem njenom dijelu ne može učestvovati u kreiranju njene budućnosti pa čak i ako je dokazao privrženost njenoj ideji.

Meni lično je Vojin Mijatović ideološki bliži od Semira Efendića, dok je, pretpostavljam, Miloradu Dodiku Efendić bliži od Mijatovića. I to je dokaz da etnička pripadnost nema veze s borbom za ili protiv BiH. Onih koji žele da smo razjedinjeni ima na svim stranama kao i onih koji žele naše jedinstvo.

Ovo, naravno, nije prvi put da je SBiH ustala protiv jedinstva. Moramo se podsjetiti da je ta stranka najodgovornija za rušenje Aprilskog paketa koji je bio garant jačanja institucija naše države i da je usvojen, do danas bismo sigurno bilo ako ne u EU, a onda na korak do nje - poručio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.