MIJENJA SE KURBEGOVIĆ

Imenovan novi direktor Sarajevske berze

Kurbegović će svoj profesionalni angažman i doprinos nastaviti na poziciji savjetnika u okviru iste institucije

Tahir Taslaman. Facebook

S. S.

12.8.2024

Dosadašnji direktor Sarajevske berze Tarik Kurbegović završio je mandat na poziciji direktora, a Nadzorni odbor Berze je imenovao Tahira Taslamana za novog direktora te institucije.

Odluka o prestanku Kurbegovićevog mandata donijeta je na njegov zahtjev od Nadzornog odbora Sarajevske berze, a nakon uspješno završenog dvanaestogodišnjeg perioda, saopćili su iz Berze.

Kurbegović će svoj profesionalni angažman i doprinos nastaviti na poziciji savjetnika u okviru iste institucije.

Taslaman je do sada obavljao dužnost izvršnog direktora SASE, što će, kako se navodi, osigurati kontinuitet rada Berze u narednom periodu.

- Taslaman donosi sa sobom bogato iskustvo u spoju tržišta kapitala, finansija i IT-a, što će omogućiti dalji razvoj Berze u skladu za zakonskim okvirom tržišta kapitala u FBiH kroz unapređenje usluga, povećanje efikasnosti operacija i digitalnih rješenja u saradnji sa regulatorom i ostalim učesnicima na tržištu kapitala. Njegova ekspertiza i inovativan pristup će biti značajni za Berzu u dinamičnom poslovnom okruženju u narednom periodu.

Sarajevska berza ostaje posvećena svojim članovima, investitorima i emitentima, te će nastaviti da promoviše transparentnost, efikasnost i rast na tržištu kapitala - kaže se u saopćenju SASE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.