PILI CIJELU NOĆ

Novi detalji zločina kod Sapne: Ubio prijatelja zbog mobitela!

Ubijen je Sanel Muhamedbegović, a ubica je Edis Aliji (33), njegov poznanik s kojim je prethodnu noć pio

A. Bešić

M. Aš.

13.8.2024

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona naredilo je obdukciju tijela Sanela Muhamedbegovića (47) kojeg je u nedjelju u prizemlju kuće u mjestu Baljkovici kod Sapne ubio poznanik Edis Aliji (33).

Povrede glave

Utvrdit će se tačno od čega je preminuo Muhamedbegović, s obzirom na teške tjelesne povrede na tijelu i dijelovima glave, uzrokovane tupim predmetom.

Podsjećamo, u nedjelju popodne službenici Policijske uprave Kalesija/Policijska stanica Sapna zaprimili su prijavu da se u stambenom objektu nalazi beživotno tijelo muškarca.

Izlaskom na uviđaj utvrđeno je da se radi o muškarcu inicijala S.M. (48) čiju je smrt konstatovao ljekar mrtvozornik iz Doma zdravlja u Sapni.

Kako smo jučer objavili, ubijen je Sanel Muhamedbegović, a ubica je Edis Aliji (33), njegov poznanik s kojim je prethodnu noć pio.

Aliji je, prema informacijama "Avaza", nakon što je ubio Muhamedbegovića pozvao Mahira Muhamedbegovića i rekao mu da se u prizemlju kuće nalazi beživotno tijelo Sanela.

Po izlasku policije na lice mjesta, utvrđeno je da su Edis i Sanel prethodne noći zajedno pili nakon čega je izbio konflikt.

Uvrđeno je da je Aliji više puta u predjelu glave i nogu Sanela udario štilom od sjekire nakon čega ga je usmrtio.

Motiv ubistva

Utvrđeno je da je Aliji u krvi imao 2,62 promila alkohola.

Prema informacijama "Avaza" motiv ubistva je svađa zbog mobitela. Aliji je optužio Muhamedbegovića da mu je ukrao mobitel, zbog čega je došlo do konflikta



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.