OPROŠTAJNA POSJETA

Sastali se Konaković i Satler: Razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH

Ministar Konaković se zahvalio Satleru za saradnju i doprinos razvoju i napretku Bosne i Hercegovine na njenom putu u Evropsku uniju

Satler i Konaković. MVP BiH

N. H.

14.8.2024

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković primio je u oproštajnu posjetu šefa Delegacije Evropske unije i specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini ambasadora Johana Satlera (Johann Sattler).

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, evropskim integracijama, reformskim procesima u našoj zemlji te regionalnim odnosima.

Ministar Konaković se zahvalio Satleru za saradnju i doprinos razvoju i napretku Bosne i Hercegovine na njenom putu u Evropsku uniju, naglasivši da je njegov diplomatski mandat u našoj zemlji bio vrlo uspješan.

Dosadašnji šef Delegacije EU je izrazio zadovoljstvo što je za vrijeme njegovog mandata BiH ostvarila značajne rezultate u procesu evropskih integracija, s naglaskom na dobivanje kandidatskog statusa za članstvo u EU i odluku Evropskog vijeće o otvaranju pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom. Osvrnuo se i na brojne programe EU koji su proteklih godina implementirani u našoj zemlji.

Sagovornici su izrazili nadu da će Bosna i Hercegovina nastaviti s provedbom reformi i održavanja zamaha na putu prema Evropskoj uniji.

Ministar Konaković je na kraju razgovora poželio Satleru uspjeh u budućem radu i nastavku diplomatske karijere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.