POMOZI.BA

Maleni Amar Selimović (6) iz Sarajeva treba našu pomoć: Hitno mu je potrebna operacija koja košta 20.700 eura

Pozivom na broj 17007 donirate 2 KM za liječenje ovog mališana

Amar Selimović. Pomozi.ba

E. Ć.

14.8.2024

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za 6-godišnjeg Amara Selimovića iz Sarajeva koji ima epilepsiju, disharmoničan razvoj, autizam i ADHD. 

Pozivom na broj 17007 donirate 2 KM za liječenje ovog mališana. 

- Amar Selimović iz Sarajeva je stopostotni invalid prve kategorije. U proteklom periodu njegova epilepsija se pogoršala. Sve učestalije smetnje i nemiri značajno usporavaju njegov dosadašnji napredak.

On izgovara i sklapa tek poneku rečenicu, te mu je hitno potrebna transplantacija matičnih ćelija u Istanbulu koja košta 20.700 eura kako bi se njegovo stanje poboljšalo.

Njegovi roditelji su mu obezbijedili terapije kod defektologa, surdiologa, logopeda, te časove plivanja na koje je išao tri godine u nadi da će doći do poboljšanja njegovog stanja.

Zbog velikih financijskih opterećenja navedenih tretmana njegovi roditelji nisu u mogućnosti da prikupe dovoljno za transplantaciju matičnih ćelija zbog čega im je potrebna naša pomoć.

Kako bi ovom mališanu pružili pomoć osim poziva na broj 17007, donacije su moguće i klikom na opciju "Doniraj odmah", te žiro računa i PayPala - saopćeno je iz Pomozi.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.