PROJEKTNI CIKLUS

Direkcija za evropske integracije: Poziv za prijavu na radionicu

Učešće na radionicama je besplatno

Poziv za projekat. Fena

FENA

16.8.2024

Direkcija za evropske integracije s ciljem podrške radu medijskih radnika i jačanju saradnje s medijskom zajednicom i organizacijama koje se bave pitanjem medija u Bosni i Hercegovini objavljuje poziv za prijavu na radionicu "Kako pripremiti projektni prijedlog za fondove EU i efikasno upravljati projektnim ciklusom".

Na radionicu se mogu prijaviti vlasnici medija, urednici, novinari i ostali medijski radnici, frilenseri (freelance) te uposlenici i članovi udruženja koja se bave pitanjem medija.

Dvodnevne radionice će biti održane u septembru i oktobru ove godine i to: 12. i 13. septembra - Mostar, 26. i 27. septembra - Sarajevo, 10. i 11. oktobra - Banja Luka te 17. i 18. oktobra - Tuzla.

Rok za prijavu je 4. septembar.

Polaznici radionica će, između ostalog, steći teoretsko i praktično znanje o: EU fondovima koji su dostupni korisnicima u BiH, koracima koji prethode izradi projekata i procesu izrade projekata, metodologiji upravljanja projektnim ciklusom (Project Cycle Management - PCM) i njenim fazama, pristupu logičkog okvira (Logical Framework Approach - LFA) i matrici logičkog okvira (Logical Framework - LFM), osnovnim elementima budžeta te elementima obrasca za grant aplikaciju (savjeti iz prakse).

Učešće na radionicama je besplatno. Direkcija za evropske integracije neće snositi troškove boravka i prevoza učesnika. Materijali i ostale logističke informacije bit će pravovremeno dostavljene polaznicima radionica.

Za sve dodatne informacije zainteresirani mogu kontaktirati Direkciju na broj telefona 033 255 315 ili e-mail adresu: press@dei.gov.ba. Poziv je objavljen na web stranici i društvenim mrežama Direkcije za evropske integracije: https://www.dei.gov.ba/bs/poziv-za-medijske-profesionalce-i-udruzenja-na-radionicu-kako-pripremiti-projektni-prijedlog-za-fondove-eu-i-efikasno-upravljati-projektnim-ciklusom i https://www.facebook.com/DirekcijaEIBiH, saopćeno je iz Direkcije za evropske integracije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.