POTICAJI

Vlada ZDK za nove zasade voća i plasteničku proizvodnju izdvojila 1.000.000 KM

Novac je opredijeljen za isplatu poticaja za nove zasade koštičavog, jabučastog i jezgrastog voća

Premijer ZDK Nezir Pivić. Fena

FENA

16.8.2024

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na današnjem zasjedanju donijela je odluku o isplati oko 1.000.000 KM poticaja za poljoprivrednu proizvodnju - kazao je premijer Nezir Pivić.

-Novac je opredijeljen za isplatu poticaja za nove zasade koštičavog, jabučastog i jezgrastog voća te za plasteničku i stakleničku proizvodnju - istakao je Pivić.

Vlada ZDK, dodao je, primila je k znanju te usvojila Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK za period 01.01.-30.06.2024. godine, kao i Izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK za isti period.

-Izvještaj se odnosi na realizaciju plana kantonalnih inspekcija, koje su, iako imaju manji broj uposlenih, uspjele ispuniti plan i uradile sve što je bilo planirano za prvu polovinu ove godine - kazao je Pivić.

Neprofitnim organizacijama sa područja tog kantona odobreno je 140.000 KM, a to se, ističe Pivić, prije svega odnosi na podršku vjerskim zajednicama sve tri konfesije, kako bi se poboljšali uslovi njihovog rada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.