KANTONALNI SUD

Odgođeno suđenje Memiću zbog nedolaska svjedoka

Iz Tužilaštva su naveli da su jednog svjedoka pokušali kontaktirati putem telefona, ali se nije javio

Senaid Memić s braniocem Nerminom Mulalićem. BIRN BiH

N. H.

19.8.2024

Suđenje bivšem načelniku općine Ilidža Senaidu Memiću i ostalima koji se terete za zloupotrebu položaja u građevinskim poslovima, odgođeno je nakon što ročištu nisu pristupili svjedoci sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Predsjedavajuća Sudskog vijeća Adisa Zahiragić je kazala da jedan svjedok, čije je saslušanje bilo predviđeno za danas, nije obaviješten o ročištu jer je poziv vraćen, dok je drugi nepoznat na adresi.

Iz Tužilaštva su naveli da su jednog svjedoka pokušali kontaktirati putem telefona, ali se nije javio, pa će ponovo pokušati doći do njega. Za drugog svjedoka su kazali da bi poziv trebalo poslati na adresu Općine.

Optužnica za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja tereti Memića, bivšeg načelnika općine Ilidža, Ljiljanu Eterović, stručnu savjetnicu za pravne poslove u Službi za prostorno uređenje, Azru Mulaosmanović, stručnu saradnicu za poslove urbanizma, te građevinske općinske inspektore Amira Arnautovića i Sanju Čizmedžić.

Prema optužnici, Eterović i Mulaosmanović, u svojstvu službenika Službe za prostorno uređenje, postupali su po uputama Memića i sačinjavali nezakonite dozvole koje je on u konačnici potpisivao, dok su građevinski inspektori Arnautović i Čizmedžić propustili izvršiti kontrolu građevinskih i urbanističkih rješenja koja su morala biti oglašena ništavnim.

Nastavak suđenja je 16. septembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.