ŠEF DELEGACIJE EU

Satler zasadio drvo u Aleji ambasadora: BiH je moj drugi dom

Aleja ambasadora trenutno broji 237 stabala lipe

Satler i Čengić - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
FENA

26.8.2024

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johan Satler, koji će naredne sedmice napustiti BiH te svoj profesionalni angažman nastaviti u Crnoj Gori, posadio je danas lipu u Aleji ambasadora u Sarajevu.

Poseban trenutak

Satler je kazao da je to poseban trenutak za njega jer je dio tradicije stare 25 godina te kazao da se sadnjom drveća slavi život.

Izrazio je zadovoljstvo što je posadio drvo upravo na budućoj trasi uskotračne pruge "Ćiro" koja će biti biciklistička staza, projekt koji je ozvaničio prošle sedmice.

- Ovo je posljednja sedmica koju provodim kao ambasador u BiH i želim zahvaliti svima s kojima sam radio na ostvarivanja koraka naprijed. Proteklih pet godina su ostvareni značajni iskoraci i ova zemlja je zaista postala moj drugi dom – zaključio je Satler.

Realizacija projekta

Ambasadora je dočekao načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić koji je kazao da je pomoć EU bila velika u mnogim segmentima, kao što su obrazovanje, civilna zaštita, zaštita okoliša i energetska pomoć lokalnom stanovništvu.

Čengić je kazao da će realizacijom projekta Ćiro, Aleja ambasadora biti dodatno uljepšana te najavio da će tu izgraditi i sportsko-rekreacioni centar.

Aleja ambasadora trenutno broji 237 stabala lipe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.