MORALA PREDATI PUTOVNICU

Sud odbio ublažiti mjere sutkinji Fazlagić: Ne smije napustiti Kanton Sarajevo

Ona je bila u bjekstvu osam godina, ali je potjernica za njom povučena nakon što je dala garanciju u vidu jemstva da će se odazvati na ročište

Lejla Fazlagić Pašić. Oslobođenje

M. Aš.

27.8.2024

Kantonalni sud u Sarajevu odbio je ublažiti mjere optuženoj sutkinji Lejli Fazlagić Pašić, koja je jučer negirala optužnicu prema Tužilaštvu Kantona Sarajevu, potvrđeno je za portal "Avaza".

Podsjetimo, ona je bila u bjekstvu osam godina, ali je potjernica za njom povučena nakon što je dala garanciju u vidu jemstva da će se odazvati na ročište. 

Ona je jučer u sudnici, nakon negiranja krivice, tražila da joj sud ublaži mjere zabrane kako bi mogla napuštati KS, ali je taj zahtjev odbijen. 

Fazlagić je morala sudu predati putovnicu, ali nije predala ličnu kartu Hrvatske. 

Podsjetimo, u optužnici koju je Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo protiv sutkinje Lejle Fazlagić Pašić početkom 2018. godine piše da je nezakonito preknjiženo 19 nekretnina, vrijednih gotovo osam miliona KM.

U tome su joj pomagali, kako tvrdi Tužilaštvo, pojedine sudije, advokati, notari, sudski i općinski službenici i drugi.

Tužilaštvo tvrdi da se radilo o organiziranoj kriminalnoj grupi pod vodstvom Alije Delimustafića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova Republike BiH. Optužnica protiv Fazlagić je izdvojena iz predmeta "Delimustafić“, a suđenje bivšem ministru je nakon više odgađanja počelo u aprilu 2024. godine. Fazlagić Pašić je osam godina bila nedostupna bh. pravosuđu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.