ZBOG ODSUSTVA PREDLAGAČA

Nije prihvaćen izvještaj Vijeća ministara u dijelu koji se odnosi na Komisiju za ljudska prava

Zajednička komisija usvojila je i Specijalni izvještaj o stanju u prostorijama za zadržavanje u pojedinim policijskim upravama u Bosni i Hercegovini

Parlament BiH. Avaz

FENA

27.8.2024

Na sjednici Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) za ljudska prava nije usvojen Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2023. godinu u dijelu nadležnosti te komisije, saopćio je Sektor PSBiH za odnose s javnošću.

Usvojen je Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u Bosni i Hercegovini za 2023., čiji je podnosilac bila Agencija za zaštitu ličnih podataka u BiH.

Zajednička komisija usvojila je i Specijalni izvještaj o stanju u prostorijama za zadržavanje u pojedinim policijskim upravama u Bosni i Hercegovini, čiji je podnosilac Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH.

Zbog odsustva predlagača, Zajednička komisija odgodila je raspravu i izjašnjavanje o Izvještaju o realizaciji Revidirane strategije za provođenje Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.