OD PREUZIMANJA DUŽNOSTI

Luis Krišok u prvoj službenoj posjeti Brčkom: Jedinstvena zajednica koja ponosno stoji kao simbol suživota

Supervizori se mijenjaju, ali misija međunarodne supervizije ostaje ista

Krišok u Brčkom. OHR

E. Ć.

28.8.2024

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Luis Krišok (Louis Crishock) nalazi se u prvoj službenoj posjeti Brčkom od preuzimanja dužnosti početkom ovog mjeseca. 

Danas je položio cvijeće na spomenik civilnim žrtvama rata u Brčkom.

- Brčko je jedinstvena zajednica koja danas ponosno stoji kao simbol suživota i primjer drugima kako treba združeno raditi na izgradnji zajedničke budućnosti. Međutim, pred vlastima Distrikta je još mnogo posla kako bi institucije bile potpuno učinkovite i odgovorne, a javni novac išao u korisne projekte i programe za dobrobit svih Brčaka i Brčanki.

Supervizori se mijenjaju, ali misija međunarodne supervizije ostaje ista. Tu sam da blisko surađujem sa lokalnim vlastima i drugim akterima, kao i sa predsjedavajućim arbitrom, kako bih pomogao Brčko Distriktu da ostvari funkcionalnost i samoodrživost. U tome očekujem punu suradnju i podršku entitetskog i državnog nivoa, što je i njihova obaveza u skladu sa Konačnom arbitražnom odlukom - rekao je Krišok.

Tokom posjete, supervizor će se sastati sa predstavnicima vlasti, policije i pravosuđa, te nevladinih organizacija. Po okončanju sastanaka u petak bit će izdato saopćenje za javnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.