TUŽILAŠTVO ZHK

Nasilniku iz Gruda određen pritvor

Tereti se za Nasilje u porodici, Napad na službenu osobu te brojna druga krivična djela

Tužilaštvo ZHK. Facebook

Meliha Smajkic

28.8.2024

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom uvažio prijedlog Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona te je donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od 30 dana prema osumnjičenom A.Z. (36) iz Gruda.

Njemu se stavlja na teret da je 25.avgusta počinio krivična djela Nasilje u porodici iz čl. 222. st. 2 u vezi sa st. 1. KZ FBiH, Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti iz čl. 359. st.2. u vezi sa st.1. KZ F BiH, Laka tjelesna ozljeda iz čl. 173. st. 2. i st. 1. KZ F BiH. Također, tereti se za krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. st. 1. KZ F BiH te Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293. st. 1. KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. istog Zakona.

Proitvor mu je određen zbog bojazni da će ponoviti ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za koja se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Iz Tužilaštva ZHK su poručili da će nastaviti intenzivno raditi na provođenju svih potrebnih istražnih radnji u vezi ovog slučaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.