U ZNAK SJEĆANJA

Memorijalni rukometni turnir "Mirsad Hurić" počinje sutra u Goraždu

Organizacijom memorijalnog turnira goraždanski klub se i na ovaj način nastoji odužiti vrhunskom sportisti koji je poginuo tokom rata u BiH

Memorijalni rukometni turnir. Fena

FENA

29.8.2024

U znak sjećanja na velikana goraždanskog rukometa, u gradskoj dvorani koja nosi njegovo ime, sutra će početi 26. Memorijalni rukometni turnir ”Mirsad Hurić”.

Na dvodnevnom turniru nastupit će četiri ekipe, Zrinjski - Mostar, Konjuh – Živinice, Vrbas iz Srbije i ekipa domaćina MRK Goražde kojem će ovaj događaj poslužiti i kao svojevrsna provjera pred novu sezonu Premijer lige BiH.

- Ove utakmice, kao i ona koja nas očekuje 15-ak dana pred početak lige bi trebale da daju neke odgovore na pitanja i zadatke koje smo postavili ispred sebe. Tim će naravno imati određene zadatke i na turniru i nadam se da će ih uspješno realizirati, kao što je bilo i u pripremnim utakmicama protiv Pelistera, Loznice i Leotara - kazao je trener MRK Goražde Aleksandar Radosavljević.

Prva utakmica igra se sutra u 18 sati između Zrinjskog i Konjuha, nakon koje je planirano svečano otvaranje turnira. U drugoj polufinalnoj utakmici od 20 sati sastaju se Goražde i Vrbas. Utakmica za treće mjesto na rasporedu je u subotu od 15 sati, dok će se finalna odigrati u 17 sati.

Organizacijom memorijalnog turnira goraždanski klub se i na ovaj način nastoji odužiti vrhunskom sportisti koji je poginuo tokom rata u BiH braneći svoj grad.

Mirsad Hurić bio je pivot RK Radnički, a igrao je i za Krivaju iz Zavidovića te sarajevski Željezničar. Bio je kapiten omladinske reprezentacije BiH u bivšoj Jugoslaviji. Jedan od 'Zlatnih dječaka sa Drine' prošao je kroz najbolje škole rukometa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.