IŠČEKUJU KIŠU

Građani se pate bez vode, zatrpani u smeću: Vlada KS pozira u Klagenfurtu

Umjesto smanjenog pritiska mnogi građani su bili iznenađeni, jer vode nije bilo nikako, iako to nije najavljeno

Predstavnici Vlade KS u Klagenfurtu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

30.8.2024

I dok je u Sarajevu stanje sa vodosnabdijevanjem nikad gore u posljednjih nekoliko godina, Vlada Kantona Sarajevo se šeta po Evropi.

Oni su se pohvalili kako su u Klagenfurtu objavili niz sastanaka s zvaničnicima austrijske pokrajine Koruška.

Smanjenje pritiska

I dok svi očekuju hitnu sjednicu Vlade KS o vodosnabdijevanju, s obzirom da je najavljeno smanjenje pritiska u večernjim satima, ni riječi nije bilo od ministara.

Umjesto smanjenog pritiska mnogi građani su bili iznenađeni, jer vode nije bilo nikako, iako to nije najavljeno.

Istina, ljeto ima više sunčanih dana nego prethodnih godina, ali to nije opravdanje sa katastrofalnu vodovodnu mrežu, čiji se popravci rade mahom rade tek po pucanju cijevi i to po prinicipu da se prvo "zavrne pipa", pa tek majstori dođu poslije par dana.

Drugi problemi

Naročito je veliki problem u prigradskim naseljima, ali u Vladi KS vjerovatno iščekuju kišu dok se fotografišu u Klagenfurtu.

Ipak, da ne postoje problemi isključivo u prigradskim naseljima, nego i u strogom centru Sarajeva, svjedoče i današnje najave ViK-a. Tako, primjera radi, mogući prekid vodosnadbjevanja će biti i u centralnoj ulici Maršala Tita, ali i u ulici Hamdije Kreševljakovića na Skenderiji. Bez vode bi mogla ostati i ulica Želimira Vidovića Kelija Na Dobrinji.

Također, i mnogi drugi osnovni problemi, koji su trebali da budu prevaziđeni još prije najmanje 50 godina, a to je čišćenje ulica i odvoz smeća su još uvijek nepremostiva prepreka za ovu Vladu.

Nemojmo zaboraviti i da je Srđan Mandić, bivši ministar u Vladi KS, koju su činili i brojni aktuelni kadrovi, govorio kako ljudi bacaju smeće pored praznih kontejnera kako bi se napravila negativna kampanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.