FEDERALNI MINISTAR

Delić s direktorima 42 centra za socijalni rad potpisao ugovore o sufinansiranju infrastrukture

Za ovo sufinansiranje obezbijeđeno je ukupno 2.000.000 KM u okviru programa "Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima"

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić. Fena

FENA

30.8.2024

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisao je danas sa direktorima 42 centra za socijalni rad ugovore o sufinansiranju infrastrukturnih projekata.

Za ovo sufinansiranje obezbijeđeno je ukupno 2.000.000 KM u okviru programa "Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima".

- Ovo je, uz prethodna dva miliona obezbijeđena za jačanje ljudskih kapaciteta u centrima za socijalni rad, još jedan novi program s kojim nastojimo zajedno za osnivačima centara za socijalni rad raditi na poboljšanju infrastrukture i opremanja centara za socijalni rad i javnih ustanova socijalne zaštite širom Federacije Bosne i Hercegovine - izjavio je nakon potpisivanja ugovora ministar Delić.

Raspodjela ovog novca je realizirana u tri kategorije - 289.059,70 KM za ulaganja u infrastrukturu centara za socijalni rad radi osiguranja kvalitetnijih uslova rada zaposlenika i boravka korisnika, 789.547,06 KM za adaptaciju i uređenje postojećih objekata, kao i 921.393,24 KM za izgradnju potpuno novih objekata za one centre koji su predali projektnu dokumentaciju za ovu namjenu.

Ovim programom Federalno ministarstvo rada i socijalne politike nastavlja aktivno raditi na poboljšanju uslova rada i kvaliteta usluga centara za socijalni rad i drugih ustanova socijalne zaštite, a sve s ciljem stvaranja boljih uslova za korisnike socijalnih usluga diljem Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnjim budžetom Federalnog ministarstva rada omogućeno je ukupno 4.000.000 KM za jačanje kapaciteta centara za socijalni rad uključujući sve vidove podrške, kako one za redovno poslovanje i rješavanje upravnih postupaka koji proizilaze iz federalnih propisa, tako i za kapitalne projekte čiji cilj je popraviti opće stanje centara za socijalni rad u Federaciji, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.