REAKCIJE

Okerić: Pitajte ljude u Novom Gradu i reći će vam da Efendić ni sva naselja ne smatra ravnopravnim

Već su mnogi razbili njegov spin kako je trasa Koridora 5C promijenjena da bi se pogodovalo bilo kome

Okerić: Kritikovao Efendića. Fena

E. Ć.

30.8.2024

Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić kritikovao je načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića zbog izjava o mostu "Hercegovina" i drugim projektima.

- Već su mnogi razbili njegov spin kako je trasa Koridora 5C promijenjena da bi se pogodovalo bilo kome. Trasa je bila poznata još 1970-ih, a definisan je konačno 1997. na način da autoput ide od Budimpešte, preko Osijeka i Sarajeva do Metkovića na jugu. 

Put ka Neumu je konačno moderniziran i on jeste važan za našu državu jer predstavlja jedini izlaz BiH na more. Osim završetka koridora 5C, nama ostaju važni zadaci povezivanja BiH dijagonalno, od Une do Drine, kao i povezivanja Tuzle i Sarajeva. Do kraja 2026. godine izvijesno je da ćemo od Sarajeva do granice BiH na rijeci Savi ići autoputem - napisao je Okerić na društvenim mrežama.

Potom je poručio kako je Bosna i Hercegovina od Save do mora i od Une do Drine. Naglasio je kako su "oni koji su odustali od takve BiH odustali i od budućnosti i da nesumnjivo pripadaju prošlosti".

- To od Semira ne čudi, pitajte ljude u Novom Gradu i reći će vam da on ni sva naselja u ovoj općini ne smatra ravnopravnim. Od načelnika Efendića očekujemo da ponudi odgovore građanima na lokalna pitanja koja dugo čekaju i objasni šta je sa realizacijom saobraćajnica koje su od vitalne važnosti za Novi Grad kao što su Južna longitudinala, VI transverzala…, zatim na koji način se mijenjala trasa IX transverzale kako bi se udovoljilo privatnim interesima ljudi bliskih načelniku Efendiću, zaobilaženjem njihove imovine nauštrb školskog dvorišta Osnovne Škole "Umihana Čuvidina" u naselju Boljakov potok i ostalih javnih površina. Načelnik Efendić treba pojasniti kako je zemlja Željeznica FBiH (državno vlasništvo) prešla u vlasništvo Općine, pa onda značajno ispod cijene prodata njegovom mentoru - "BOSNA PLAST" - poručio je Okerić.

Objava Okerića na društvenim mrežama. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.