OBILAZAK RADOVA

Nastavak dobre suradnje FMPIK-a s Gradom Mostarom na projektima cestovne infrastrukture

Radovi obuhvaćaju proširenje ceste, ispravljanje zavoja, odvodnju i izgradnju novog asfaltnog kolnika

Tokom obilaska. FMPIK

FENA

31.8.2024

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić obišli su radove na izgradnji ceste Varda – Rodoč.

Tom prilikom istaknuto je zadovoljstvo dosad izvedenim radovima na ovome projektu koji je od velikog značaja za Grad Mostar ali i ovaj dio županije, izvijestili su u subotu iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Radovi obuhvaćaju proširenje ceste, ispravljanje zavoja, odvodnju i izgradnju novog asfaltnog kolnika u duljini od 2,6 kilometara. Grad Mostar i Putovi d.o.o. Grude ugovor o izgradnji pristupne ceste na južnoj mostarskoj obilaznici, dionica Varda – Rodoč, ukupne vrijednosti 2.480.400 maraka s PDV-om, potpisali su 4. listopada 2023. godine.

Vlada Federacije BiH je putem Federalnog ministarstva prometa i komunikacija osigurala financiranje izgradnje ove dionice, a na osnovu zahtjeva Grada Mostara. Potreba za rekonstrukcijom ove prometnice iskazana je zbog prekomjernog korištenja iste za potrebe izvođenja radova na Južnoj obilaznici Mostara.

Radovi na izgradnji ceste započeti su u ožujku 2024. godine i odvijaju se predviđenom dinamikom, stoji u izvješću. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.