KAMION SE MOGAO ZAPALITI

Oni su heroji: Skočili u pomoć povrijeđenom kamiondžiji kod Mostara iako je nafta curila iz rezervoara

Halilović je istakao kako je vozač kamiona izbjegavao vozilo koje je pretjecalo "na punoj" i da je tako došlo do nesreće

Sanel Ćorić, Omer Hujdur i Dino Mevkić pomažu kamiondžiji. Bljesak.info

E. Ć.

31.8.2024

Na magistralnom putu M-17 kod mjesta Sutina, sjeverni ulaz u Mostar, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je sudjelovao jedan kamion.

Vozač je sletio u provaliju i tom prilikom zadobio povrede. Prebačen je u bolnicu, a na licu mjesta intervenisali su vatrogasci koji su sudjelovali u izvlačenju vozača iz kamiona.

Heroji priče su Sanel Ćorić, Omer Hujdur i Dino Mevkić, koji su bez razmišljanja skočili u provaliju kako bi pomogli povrijeđenom vozaču iako je postojala mogućnost da se kamion zapali jer je curila nafta.

Nesebična reakcija

- 'Moj jedini uvjet je da pohvalite tri čovjeka koja su prva pritekla u pomoć a ja osobno sam najmanje bitan u svemu - rekao je za "Bljesak.info" Nermin Halilović, čovjek koji je svjedočio pomaganju unesrećenom vozaču kamiona.

- Danas oko 13 sati i 30 minuta vraćajući se s Fortice, gdje smo išli da pomognemo u gašenju požara, sa svoja tri prijatelja svjedočili smo slijetanju kamiona u provaliju kod naselja Sutina. Odmah smo se zaustavili s vozilom i istrčali prema mjestu nesreće s još jednim momkom koji se tu zatekao.

Iako nije bilo lakog načina da se dođe do unesrećenog, trojica ljudi bez razmišljanja sa 5-6 metara visine skočili su i niz drvo se spustili kako bi pritekli u pomoć. Na prvu nismo ni znali da li je vozač kamiona živ, ali kada se do njega stiglo ustanovili smo da je pri svijesti i prvo što je rekao je "Zovite hitnu pomoć i vatrogasce" - počeo je on priču.

Naveo je kako se pod adrenalinom nije odmah uvidjelo da ogromna količina nafte curi iz rezervoara na akumulator kamiona.

Kako je došlo do nesreće

- Iako su bili u tom trenutku ugroženi od mogućnosti da se kamion zapali nijedan od ove trojice nije htio napustiti vozača. Želim napomenuti da je jedan od ovih ljudi, koji je ujedno i moj prijatelj, teškog zdravstvenog stanja, 'šećeraš', 'tlakaš' i bori se s problemom bubrega, bez sekunde razmišljanja skočio u provaliju od nekih 5-6 metara.

On je Sanel Ćorić. Do dolaska policije, vatrogasaca i Hitne pomoći s ozlijeđenim vozačem su komunicirali kako bi ga držali budnim, a kada su hitne službe stigle do unesrećenog sva trojica su ostali u provaliji i pomagali u izvlačenju unesrećenog. Heroji su među nama, oni su Sanel Ćorić, Omer Hujdur, momak kojeg ne poznajem ali smo ga zvali "Nerma" i kroz priču saznali da je i on član DVD-a, što je i naš hobi i ljubav.

Žao mi je što momku nismo zapamtili pravo ime i prezime ali neće se ljutiti jer smo svi bili pod adrenalinom. Tu je bio još jedan čovjek koji je s nama također prvi pritekao u pomoć, mislim da se preziva Čuljak i da je vozač kamiona u FeeroKešu'', kaže nam Halilović koji skromno navodi kako njega ne moramo ni spominjati - ispričao je Halilović za "Bljesak.info".

On je dodao kako je vozač kamiona izbjegavao vozilo koje je pretjecalo "na punoj" i da je tako došlo do nesreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.