PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić poručio bh. političarima: Tema sam vam ja, a zašto ne pravite puteve i pruge

Naveo je da uvijek treba graditi najbolje objekte, te nakon toga da "voli Srbiju i RS"

Vučić i Dodik na otvaranju Doma zdravlja. Borislav Zdrinja / predsjednikrs

N. H.

2.9.2024

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je danas Stanare, gdje je otvoren Dom zdravlja, te je tom prilikom kazao da će "Srbija nastaviti ulagati u RS".

 - Nastavit će da realizujemo projekte i u drugim lokalnim zajednicama. Ovaj Dom zdravlja služit će građanima Stanara - rekao je Vučić.

Naveo je da uvijek treba graditi najbolje objekte, te nakon toga da "voli Srbiju i RS".

- Moram odati priznanje predsjedniku Dodiku i toga se svi držimo. Dogovorili smo da Srpska neće ići nikada protiv Srbije, tako isto Srbija neće nikada protiv Srpske - naveo je Vučić.

Istakao je da nikada kao danas nisu bili bolji odnosi RS i Srbije.

- Želimo da se poštuju svi međunarodni sporazumi - rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara o navodnom uticaju Francuske na dešavanja u BiH, odnosno otvaranju diskusije o smanjenju uticaja OHR-a neposredno nakon razgovora sa predsjednikom Francuske Emanuelom Macronom, Vučić je istakao da sa takvim zvaničnicima ne govori o drugima, kao što to rade neki iz BiH.

- Jedina agenda im je Republika Srpska, Srbija, Vučić i Dodik. Sada su u posljednje vrijeme ubacili i Orbana. Kažu da je to retrogradna politika, ali ne odgovaraju na pitanja zašto u BiH ne grade autoputeve i pruge. Kada ih pitate za drugo, onda sve znaju - rekao je Vučić novinarima u Stanarima.

Kaže da je godinama izložen neistinama koje protiv njega iznose pojedini u BiH, ali da on neće postupati na isti način jer je politika Srbije drugačija.

- Da me niste pitali, o tome ne bih ni govorio. Ničije ime nisam spomenuo. Svi bi da pokušaju biti političari preko Vučića. Naša politika je ta da razvijamo Republiku Srbiju, da pomažemo razvoju Republike Srpske i regiona koliko možemo, da ne ugrozimo mir - naveo je Vučić.

Ističe da je dugo razgovarao sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom tokom njegove zvanične posjete Srbiji, navodeći da navedeno pitanje nije bila tema.

- Trudim se da pravim mostove. Drugi u razgovoru sa zvaničnicima pričaju o meni. Od 45 minuta razgovora, toliko i govore o meni. Ti koji su mi to prenijeli nisu ni zapamtili koliko puta pominju Dodika. Za mene je jedini cilj da svi zajedno živimo u miru - poručio je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.