PROGLASIT ĆE DAN ŽALOSTI

Načelnik Kaknja Bajtarević za "Avaz": Spahić je poznavao teren, nevjerovatno je da su na tom putu sletjeli i poginuli

Kako su mi rekli, šoferšajbna je pukla, zbog čega se pretpostavlja da su odmah ispali iz auta, otkrio je Bajtarević

Načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević. Facebook

Nerma Ajnadžić

2.9.2024

Pogibija četiri osobe na Lipničkom brdu, između Kaknja i Vareša, šokirala je sve.

Jedan od njih je uspješni biznismen Bakir Spahić, vlasnik kompanije "Delta Petrol" s kojim je u vozilu koje se prevrnulo bio i njegov brat te još dva prijatelja čiji identitet još nije otkriven.

Načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević za "Avaz" je kazao da su sva četvorica bila poznati Kakanjcima, posebno Bakir Spahić.

- Bio je i predsjednik Lovačkog društva “Srndać” iz Kaknja. Bio je jako poznat i popularan kakanjski privrednik koji već dugo godina radi - kazao je Bajtarević dodavši da su i ostali poginuli Kakanjci.

Poručio je da su sigurno stotinu puta prošli tom stazom.

- Zahvaljujući tome što su u Lovačkom udruženju, obilazili su stalno taj teren kod Lipničkog brda. Mjesto nesreće se nalazi oko 150 do 200 metara ispod najvišeg vrha u Kaknju, to je Lipničko brdo na 1.459 metara nadmorske visine. Jako često su prolazili tuda, jednom mjesečno sigurno, ako ne i češće, obilazeći taj region gdje su lovili. I meni je nevjerovatno kako su na tom dijelu, tom šumskom putu, sletjeli. Istražioci će potvrditi, ali mi pretpostavljamo da je to bilo u kasnim noćnim satima. Mrak i nezgodan teren. Čini se da su udarili u jednu stranu zbog čega su se prevrnuli na drugu stranu - kazao je Bajtarević.

Misli da se vozilo okretalo oko 150 metara.

- Sva četvorica su poispadali iz automobila. Kako su mi rekli, šoferšajbna je pukla, zbog čega se pretpostavlja da su odmah ispali iz auta - otkrio je Bajtarević.

Na taj dio terena, rekao je, može se doći samo većim automobilima poput džipova.

- Kada istražioci završe svoj dio posla, mi ćemo proglasiti dan žalosti u Kaknju, ne znamo još koji će to biti dan - istakao je Bajtarević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.