NEKOLIKO TEMA NA STOLU

Kristijan Šmit se sastao s Bakirom Izetbegovićem, objavljeno o čemu su razgovarali

Šmit je tokom sastanka naglasio kako je dužnost svih političkih aktera da djeluju odgovorno i konstruktivno u pravcu zajedničkih ciljeva

Izetbegović i Šmit tokom sastanka. Platforma X

E. Ć.

9.9.2024

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) sastao se danas sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, s kojim je razmijenio stavove o aktuelnim političkim dešavanjima u Bosni i Hercegovini. 

Šmit je tokom sastanka naglasio kako je dužnost svih političkih aktera da djeluju odgovorno i konstruktivno u pravcu zajedničkih ciljeva i prosperiteta cijele države na njenom putu euroatlantskih integracija.

- Visoki predstavnik je podijelio zabrinutost predsjednika SDA u vezi sa nedavnim medijskim izvještajima o uključivanju osuđenih ratnih zločinaca u nastavni plan i program istorije u RS bez adekvatnog obrazloženja njihove cjelokupne uloge i kasnijih presuda za ratne zločine. 

Obrazovanje mora pomoći mladim generacijama da spoznaju istinu kako bi mogle prevazići strahote prošlosti i okrenuti se ka boljoj budućnosti u duhu suživota i zajedničkih prioriteta - saopćeno je iz OHR-a nakon sastanka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.