ŠIROKI BRIJEG

Protiv četiri policajca se vodi interni postupak: Pretukli trojicu mladića

Krivična prijava podnesena protiv policijskih službenika je proslijeđena Tužilaštvu

Jeziv slučaj u Širokom Brijegu. Fena

FENA

10.9.2024

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona u utorak je izdalo saopćenje u kojemu navodi kako je protiv četiri policijska službenika iz Policijske uprave Široki Brijeg u toku interni postupak zbog premlaćivanja trojice mladića dana 15. avgusta.

Iz MUP-a ZHK su podsjetili kako je dana 20. avgusta 2024. Uprava policije zaprimila od strane Zajedničkog advokatskog ureda žalbu i prijavu na postupanje četiri policijska službenika Policijske uprave Široki Brijeg.

Prijava se odnosi na postupanje policijskih službenika nakon što su tri osobe dana 15. avgusta privedene u službene prostorije PU Široki Brijeg zbog narušavanja javnog reda i mira, tučnjavom. Prema navodima iz prijave, privedene osobe su po dolasku u službene prostorije, navodno pretučene od strane policijskih službenika.

- Nakon zaprimanja prijave Uprava policije je istu proslijedila, Odjelu za profesionalne standarde, Odsjeku za unutrašnju kontrolu koji je poduzeo mjere i radnje, u toku je interni postupak. Krivična prijava podnesena protiv policijskih službenika je proslijeđena Kantonalnom tužilaštvu Široki Brijeg te će mjere i radnje poduzimati policijski službenici Federalne uprave policije - poručili su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.