OTKRIVAMO

Zbog pitanja o njoj Gratz je počeo da urla: Ko je Sonja Mušić, supruga savjetnika Komšića i kakvi su njeni odnosi Općinom Centar

Samo u ovoj godini imaju četiri prekršajna naloga, saznajemo nezvanično od izvora iz Općine Centar

Sonja Mušić i Dennis Gratz. Vijesti.ba

prije 4 dana

Tokom jedne debate kandidata za načelnika Centra Dennis Gratz je doslovno počeo da urla na Srđana Mandića kada ga je ovaj pitao za Sonju Mušić, koja je na listi Demokratske fronte za Općinsko vijeće.

Trajalo je to poprilično dugo, samo kako bi pokušao spriječiti Srđana Mandića da završi misao oko ove kandidatkinje.

Ipak, odlučili smo da provjerimo o čemu je riječ.

Plakati bez dozvola

Naime, Sonja Mušić je osnivač kompanije MN media Company, dok se u kontekstu te firme navodila i Jasna Mušić kao zastupnica. Sonja Mušić je supruga, a Jasna majka Ferida Mušića, inače savjetnika člana Predsjedništva BiH Željka Komšić.

Sonja Mušić: Vlasnica kompanije. Screenshot

Kako saznajemo, riječ je o kompaniji koja u zadnje četiri godine ima najveći broj postavljenih plakata bez dozvole u općini Centar.

Općina se čak susretala sa slučajevima da kada inspekcija izda nalog za uklanjanje njihovih plakata koji su postavljeni bez dozvole, oni ih sklone, a onda odmah vrate.

Sukob interesa

Samo u ovoj godini imaju četiri prekršajna naloga, saznajemo nezvanično od izvora iz Općine Centar.

Zbog toga je načelnik Mandić pokušavao pitati da li je u sukobu interesa da osoba koja ima ambiciju da postane općinska vijećnica može istovremeno imati firmu koju posluje s općinom na ovaj način.

Inače, kompanija čija je vlasnica Sonja Mušić prema podacima Company Walla u posljednje tri godine imala zbirnu dobit veću od 950.000 KM.

Značajni prihodi i dobit. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.