PRAVOMOĆNO

Dalibor Palac iz Gruda osuđen na dvije i po godine zatvora

Teretio se za Neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga te druga krivična djela

Tužilaštvo ZHK: Dokazali krivicu. Avaz

Meliha Smajkic

prije 4 dana

Kantonalni sud u Širokom Brijegu potvrdio je prvostepenu presudu kojom je Dalibor Palac (48) iz Gruda zbog krivičnih djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije i po godine.

Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona su naveli da su u ovom predmetu dokazali krivicu optuženog. Optužnicu u ovom predmetu, naveli su, zastupao je tužilac Josip Aničić, koji je činjenične navode iz optužnice dokazivao pozivanjem i ispitivanjem tri svjedoka, tri vještaka i provođenjem većeg broja materijalnih dokaza prikupljenim tokom istrage.

Palca su, prema optužnici, 22. maja 2020. godine u mjestu Visoka Glavica, Široki Brijeg, zaustavili i kontrolirali policijski službenici PU Široki Brijeg.

- Tom prilikom policijski službenici su na suvozačevom sjedištu vozila VW Passat uočili opojnu drogu marihuanu te mu izdali naredbu da izađe iz vozila. Nakon toga, Palac se pokušao vratiti u vozilo, ali ga je u tome spriječio policijski službenik na kojeg je nasrnuo i nanio mu lake tjelesne ozljede. Prilikom pretresa navedenog vozila i porodične kuće pronađena je veća količina vatrenog oružja, streljiva, opojne droge marihuane koja se nalazila u plastičnim kantama i vrećicama u količini od oko 904,097 grama, te novčanice u različitim valutama i apoenima u ukupnom iznosu od 20.797,75 KM-naveli su iz Tužilaštva ZHK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.