RAZGOVOR

Kandidat za načelnika Banovića Mehmed Hasanović za "Avaz": Želimo pomirujuće tonove, akcenat na razvoj privrede

Cilj nam je da ostanu mladi, a pokušat ćemo napraviti ambijent da se mnoge porodice vrate

Hasanović: Urušavanje općine. PDA

jučer

U Banovićima se na lokalnim izborima za načelničku poziciju bore dva kandidata. Mehmed Hasanović je prijedlog PDA, a SDA smatra da je aktuelni načelnik Bego Gutić prava opcija za ovu poziciju.

Svi problemi

Mehmed Hasanović, inače doktor tehničkih nauka iz oblasti mašinstva i dugogodišnji uposlenik Rudnika mrkog uglja „Banovići“, poručio je za naš medij da su napravili detaljan izborni program, gdje su obradili sve probleme koje imaju građani.

- Naveli smo konkretno koji je put ka rješavanju problema. Cilj nam je da kampanja bude pomirujućih tonova, a akcent stavljamo na razvoj privrede. Napravit ćemo poslovnu zonu koja će biti bez naknada, bez taksi, kako bi svaki investitor na najboljoj lokaciji dobio priliku da pokrene svoj biznis - rekao je Hasanović.

Dodaje da će se na taj način otvoriti nova radna mjesta, s obzirom na to da je privreda u Banovićima, ako se izuzme rudnik, gotovo zamrla.

- Rudnik je krenuo u proces stabilizacije, a mi ćemo raditi na novim projektima. Cilj nam je da ostanu mladi, a pokušat ćemo napraviti ambijent da se mnoge porodice vrate. Ne želim mnogo da se osvrćem na četiri godine urušavanja općine, nego želim pokazati šta ćemo uraditi - naveo je Hasanović.

Cijena vode

Ističe da Banovići imaju problem s infrastrukturom i vodom.

- Obećao sam da ću na prvoj radnoj sjednici smanjiti cijene vode, grijanja i komunalnih usluga. Nigdje u svijetu nemate da se digne cijena vode za 100 posto. Smatram da sam relativno mlad, pa razumijem probleme te populacije, ali i privrednika, jer imam svoj obrt - rekao je Hasanović.

Najbolja rješenja

Na pitanje kako smiriti situaciju s obzirom na probleme između načelnika i Općinskog vijeća u ovom mandatu, on kaže da je strašno da načelnik poziva na nasilje, odnosno da ne dozvoljava ulazak vijećnicima u Općinu, te da on želi koordinirati najbolja rješenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.