DIZDAREVIĆ ZA "AVAZ"

Kao i prethodnih godina mnogim našim političarima puna su usta NATO puta

Činjenica je da osim nekoliko akata i propisa nije operacionalizirano ništa

Dizdarević: Postati samokritični. Facebook

Meliha Smajkic

5 sati

Iz Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini oštro su reagirali na izjave ministra odbrane BiH, Zukana Heleza koje je iznio u emisiji Mreža Federalne TV.

Helez je, naime, u govoru o zastoju puta BiH ka NATO savezu i Planu reformi, naveo da je izvještaj, koji spominje američki ambasador Majkl Marfi (Michael Murphy) u svom blogu, a u kojem kritikuje vlast i opoziciju za zastoj, pisao čovjek iz NATO sjedišta ovdje, koji je, naveo je, naš domaći čovjek.

- Kao i prethodnih godina, mnogim našim političarima puna su usta NATO puta. Nažalost, činjenica je da osim nekoliko akata i propisa praktično nije operacionalizirano ništa. 

Previše su stranci uložili novca u sve te projekte koji su prije svega građanima BiH od interesa, ali na kraju izgleda da je puno uloženo u priču.

Primarno je bitno da postanemo samokritični u smislu šta je svako od nas uradio po pitanju puta BiH prema NATO. 

Međutim, izjava gospodina Heleza je minorna u odnosu na sistem opstrukcija pojedinaca i grupa koji pored toga što kroz narativ ne žele u NATO, oni to i operacionaliziraju kroz praktično djelovanje - kaže za "Avaz“ univerzitetski profesor, Sandi Dizdarević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.