"AVAZ" SAZNAJE

Zbog pucnjave u Hrasnom uhapšen i Kemal Bukva, raspisana potjernica za Emirom Kundom

Ranije su uhapšeni Adel Rahić i Emina Efendić, koji se sumnjiče da su pomogli osumnjičenima nakon pucnjave kao i Dino Kaljić

Policija u Hrasnom. Avaz

M. Aš.

prije 4 sata 4 minute

Pripadnici Policijske uprave (PU) Novo Sarajevo jučer su u 12.30 sati uhapsili i K. B. (36) iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti, u vezi s krivičnim djelom oštećenje tuđe stvari.

Riječ je o pucnjavi koja se dogodila u petak ulici Azize Šaćirbegović u sarajevskom naselju Hrasno. "Avaz" saznaje da je uhapšen Kemal Bukva. On se nalazi na ispitivanju u Tužilaštvu KS.

Ranije su, zbog ovoga slučaja, uhapšeni Adel Rahić i Emina Efendić, koji se terete da su pomogli osumnjičenima nakon pucnjave. Među uhapšenima je i Dino Kaljić, dok je Općinski sud na zahtjev Tužilaštva KS jučer raspisao potjernicu za Emirom Kundom, zbog sumnje da je učestvovao u pucnjavi u Hrasnom.

Pripadnici MUP KS, po potrazi nisu uspjeli pronaći Kundu zbog čega je postupajući tužilac predložio Općinskom sudu u Sarajevu raspisivanje potjernice za osumnjičenim koji se dovodi u vezu s izazivanjem opće opasnosti.

Inače, Kundo je hapšen 2016. godine zbog pokušaja ubistva tada 17-godišnjeg Edhema Šljive, a u martu je na njega pucano na Kovačima zbog čega je uhapšen Džan Hukelić.

Kada je u pitanju Bukva, on je hapšen prije dvije godine u akciji MUP KS "Šakal" po naredbi Tužilaštva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.