UMJESTO POLEMIKE

Hota-Muminović ljuta na sebe: Neka ministrica objasni roditeljima zašto je šutjela o pedofilu, zetu Keme Ademovića!

Zašto se niste javno oglasili i reagirali protiv, najprije, rada optuženog pedofila u osnovnoj školi, a potom i njegovog vraćanja na radno mjesto

Hota-Muminović: Bila upoznata. Fena - Avaz

Redakcija Dnevnog avaza

prije 3 sata 32 minute

Naida Hota-Muminović rijetko se oglašava u medijima. Rijetko se obraća i brojnim roditeljima, koji su primorani svako malo dizati glas protiv njenih suludih politika i poteza. A te politike zaista je teško spomenuti u jednom tekstu, jer o nebulozama, skandalima i nevjerovatnim potezima koje je uspjela napraviti u kratkom periodu svog mandata mogla bi se napisati poveća knjiga.

Postnormalna ministrica

No, spomenimo samo neke. Hota-Muminović uvela je "revolucionaran" sistem upisa djece u vrtiće, a zahvaljujući kojem je Sarajevo postalo, valjda, jedini grad u svijetu u kojem roditelji dijete ne mogu upisati u vrtić koji žele, nego im se vrtić bira lutrijom - vi svoje dijete prijavite, pa u koji ga izvuku.

Hota-Muminović uvodila je i SAFER učenje, pedagoške standarde i normative za osnovno obrazovanje u Kantonu Sarajevo, koje je puno ideoloških konstrukcija i spornih tvrdnji. U dokumentu, autori koji tvrde da su „futuristi“ poručuju nam da živimo u „postnormalnom vremenu“ te nam za djecu nude rješenja kako da ih spase od „apokalipse“. Kao izdavači engleske verzije potpisani su „Fondacija Mulalić za izvrsnost u obrazovanju, poduzetništvu i društvenom aktivizmu“, osnovana 2022. godine, čiji su motivi i kredibiliteti nejasni te nekakav Centar za postnormalne i studije budućnosti, o kojima u publikaciji nema ni slova.

Ako ni to nije bilo dovoljno, Hota-Muminović je nedavno donijela Pravilnik o ponašanju u osnovnim i srednjim školama, koji u školama uvodi zatvorski režim po kojem se nastavnom osoblju nameće zadatak da vode dosjee o učenicima i pomno vrše evidenciju o njihovom nenormalnom i neprimjerenom ponašanju, u koje je Hota-Muminović, između ostalog, svrstala i stvari poput mucanja i učestalog mokrenja. Zbog navedenog je i krivičnu prijavu zaradila.

Ne staje Hota-Muminović ni tu, nego od roditelja zahtijeva da daju ovlaštenje da im unutar škole maksume ispituju u svojstvu svjedoka u slučaju da budu prisustovali „činu nasilja“.

Samir Alihodžić. Facebook

Muku s Hota-Muminović muče i djeca s poteškoćama u razvoju koja pohađaju radionicu u Zavodu "Mjedenica", zajedno s njihovim roditeljima koji su baš jučer organizirali proteste ispred Zavoda, nakon što su zatekli zaključana vrata, a nastava nije počela.

Sve navedeno su samo neka djela dotične ministrice, izvedena tek u posljednja dva-tri mjeseca, a da ih sve nabrojimo, trebali bismo, kako rekosmo, izdati neku izdašniju knjigu.

Elem, ta Hota-Muminović, koja sve navedene poteze vuče samovoljno, bez oglašavanja i bez konsultacija s roditeljima i stručnjacima, (osim ako pod njima eventualno ne ubraja svoja postnormalna udruženja), napokon je odlučila da se oglasi.

Ali ne da odgovori na bilo koje od spomenutih pitanja i nakarada koje priređuje u ovom kantonu, nego da izvrijeđa „Dnevni avaz“.

U ostrašćenom i ne pretjerano inteligentnom komentaru, Hota-Muminović „Avazu“ pripisuje rad za nečije stanovite interese, povezuje nas s kandidatom Stranke za BiH za načelnika Novog Sarajeva Muamerom Bandićem (što je tek posebna nebuloza), tvrdi da vršimo njenu satanizaciju, da lažemo i montiramo, nazivajući nas na kraju „jadnim tabloidom“.

Nemoj joj Samira dirati

Ono što je Hota-Muminović posebno pogodilo jeste to što smo objavili provjerljivu i dokazanu činjenicu da je tokom njenog mandata ministrice osuđeni pedofil Samir Alihodžić vraćen na mjesto nastavnika tjelesnog odgoja u OŠ "Grbavica 1" nakon što je otkupio kaznu zatvora od godinu za djelo bludne radnje. Alihodžić je, naime, osuđen jer je slao nage fotografije i eksplicitne poruke učenici. Učenici osnovne škole!

Zbog Alihodžića je prije nekoliko dana potvrđena optužnica protiv Omera Begovića, Azemine Macić i Enese Pavlović zbog pogodovanja pedofilu, jer su kao rukovodioci škole propustili da ga suspenduju iako su znali da je optužen za bludne radnje.

Za što je znala i Hota-Muminović.

Alihodžić je, inače, bivši zet delegata u Domu naroda PSBiH Kemala Ademovića.

Za Hota-Muminović je, s druge strane, javna tajna da je odani i lojalni kadar Kemala Ademovića. Tako se priča, ministrice. Među onima dobro upućenima.

Bujrum, dođite na intervju

Stoga, iskoristili bismo ovu priliku da, kao „jadni tabloid“ kojem ima potrebu upućivati poruke putem Facebooka, ministricu Hota-Muminović priupitamo.

- Zašto se niste javno oglasili i reagirali protiv najprije rada optuženog pedofila u osnovnoj školi, a potom i njegovog vraćanja na radno mjesto, iako ste jasno znali za cijeli slučaj?

- Kako je takva osoba pod Vašim vodstvom mogla raditi kao nastavnik u školi i osjećate li ikakvu, barem „moralnu“ odgovornost zbog te činjenice, jer čak i Hag prepoznaje krivicu „komandne odgovornosti“?

- Kakve su Vaše političke veze s Kemalom Ademovićem?

- I zašto maltretirate roditelje i djecu u Kantonu Sarajevo sa SAFER-ima, lutrijama za vrtiće, pretvaranjem škola u zatvore s nastavnicima u ulozi policijskih nadzornika... 

Nudimo Vam da na ova pitanja odgovorite u intervjuu, po mogućnosti onom u video formatu, u jednom komadu, bez montiranja. Bit ćemo sretni da Vam damo priliku da objasnite kako su Vaše "reforme" i politike fenomenalni potezi, a Vaša odgovornost što pod Vašim ministarstvom rade osuđeni pedofili nepostojeća.

Sigurni smo da ćete se pozivu odazvati, jer ne vjerujemo da se bojite „jadnog tabloida“.

P. S. I nadamo se da nećete, kao nakon prošlog intervjua, moliti stranačke šefove da zovu naše urednike i kume i mole da Vam se "režu" rečenice koje „nisam namjeravala izgovoriti“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.