DIREKTOR MC SREBRENICA

Suljagić o sramotnom istupu Kenele Zuko: "11. jula smo žrtve genocida, a već 12. primitivna stoka"

U javnosti se to dosad uglavnom vezalo za kolokvijalni FGR, ali, nema sumnje da je to sastavni dio i begovatskog pogleda na svijet, dodao je

Armin Durgut/PIXSELL

N. H.

prije 4 sata 51 minutu

Nakon sramotnog istupa Kenele Zuko, mnogi su se s pravom našli uvrijeđeni. Jedan od njih je i direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić. 

U objavi na platformi X, Suljagić je, između ostalog, kazao "11. jula smo žrtve genocida, a već 12. jula primitvna stoka koja se vozi volovskim kolima".

- Ne postoji nijedan dehumanizirajući narativ o Bošnjacima istočne Bosne koji prije ili kasnije nije preuzet u Sarajevu. U javnosti se to dosad uglavnom vezalo za kolokvijalni FGR. Ali, nema sumnje da je to sastavni dio i begovatskog pogleda na svijet u kojem su i sarajevske selendre kolijevka civilizacije, a sve ostalo kmetovske, zaostale baruštine čiji nekadašnji ili današnji žitelji im trebaju biti zahvalni što su uopšte nogom kročili u Sarajevo. Ukratko: 11. jula smo žrtve genocida, a već 12. jula primitvna stoka koja se vozi volovskim kolima - naveo je Suljagić u objavi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.