REAKCIJE

Mandal: "Sebija, Enra i Kenela - gospođe ministarke iz naše mahale"

One, kao i njihova stranka, preziru narodne mase, bahate su i silne prema podanicima, podređenima i nemoćnima, dodao je

Sebija Izetbegović, Enra Suljić i Kenela Zuko. Facebook

N. H.

prije 2 sata 20 minuta

Politički analitičar i savjetnik u Vladi FBiH Fadil Mandal prokomentarisao je izjave Kenele Zuko, koja je na predizbornom skupu SDA u Vogošći iznijela nekoliko poprilično sramotnih izjava o Bošnjacima iz istočne Bosne:

- Slika je nekad sadržajnija od hiljadu riječi… Fotoaparat je uhvatio zajedno Sebiju Seku Izetbegović, njenu desnu ruku sa KCUS-a, dok su vladale najvećim kliničkim centrom u državi, Enru Suljić i predsjednicu Žena SDA i Sebijinu lutku na koncu, Kenelu Zuko.

Želite li da vam se ovakva ekipa vrati na vlast i upravlja vašim životima još 30 godina, onda na lokalnim izborima glasajte za SDA i njene satelite, Demokratsku frontu i Stranku za BiH.

Nemojte da vam alibi bude nešto što Trojka u svojoj kratkotrajnoj vladavini nije ili jeste uradila. Naravno da sve može bolje i brže, naravno da Trojka pravi greške, ali ono sto je sigurno - nakon višedecenijskog lošeg iskustva i posvemašnjeg nereda koji je iza sebe ostavila i posijala SDA - jeste da ni narod, ni građani, ni država neće ugledati svjetlo na kraju tunela ako na čelu kolone budu “političke primadone bošnjačkog naroda” poput Sebije, Enre ili Kenele.

One, kao i njihova stranka, preziru narodne mase, bahate su i silne prema podanicima, podređenima i nemoćnima, a servisne i ugodne prema onima koji će ih dovesti do pozicija moći…

One su, na kraju, prave Nušićeve “gospođe ministarke” - nedostatak i praznine u biografijama, sumnjivu opću naobrazbu i vlastitu prosječnost i provincijalni duh pokušavaju nadomjestiti neutaljenom željom da jednom u životu budu neko i nešto i da odlučuju o sudbinama običnih ljudi.

Znamo kako takvi likovi završavaju u poznatoj Nušićevoj drami. Neće valjda samo u bosanskoj izvedbi, kada se zavjese spuste, sebije, enre i kenele umjesto podsmijeha i odbacivanja dobiti aplauz, bukete cvijeća i počasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.