NIP NOVO SARAJEVO

Džaka: Srdić od liste SDS-a, kolijevke ratnih zločinaca, do SBiH, otkažite mu podršku

Ova politička jegulja je u kantonu Sarajevo od 2010. godine do danas promijenila 5-6 stranaka

Džaka i Srdić. Facebook

S. S.

prije 2 dana

Predsjednik NiP-a Novo Sarajevo Nijaz Džaka osvrnuo se na društvenim mrežama na vijećnika u Općinskom vijeću Srđana Srdića, koji je na izborima ovaj put kandidat ispred Stranke za BiH.

Kako je naveo kasnije, Facebook je izbrisao njegovu objavu.

On je poručio da je tokom mandata Općinsko vijeće Novo Sarajevo bilo talac politike Srđana Srdića.

- Ovaj čovjek razvaljuje instituciju države na najnižem, lokalnom nivou i pritom još masno profitira. Predugo traje i predug je niz njegovih malverzacija, laži, smutnji i manipulacija građanima Novog Sarajeva. Dno je dotakao davno ali ovim je otišao u bezdan.

Ova politička jegulja je u kantonu Sarajevo od 2010. godine do danas promijenila 5-6 stranaka, ali informacija da je bio na listi SDS-a i partnera za Skupštinu Kantona Sarajevo, upotpunjava moju sliku koju imam o njemu… Gazi preko mrtvih, laže i potvara ljude, pravi haos i anarhiju u Vijeću, fizički se obračunava sa vijećnicima, zaustavlja i usporava razvoj opštine na najperfidniji način.

Vijećnik Srđan Srdić svojim, "brižnim" diskusijama i inicijativama ukradenim od Savjeta MZ, zamazuje oči, stvara privid brige o građanima, a u stvari radi na sistemskom razvaljivanju ove lokalne institucije države, istovremeno stavljajući u svoj džep hiljade maraka mjesečno od te iste države. Sada mi je kristalno jasno i zašto! Ko je to imao za cilj da sruši izbor velikog Bogića Bogićevića, ljudsku gromadu i istinskog Bosanca, zajedničkog nam heroja u borbi za Bosansku državu.

Ne! Nije to Srđan Srdić kao pojedinac, nego Srđan Srdić kao projekat SDS-a i partnera, odnosno realizator SDS-ove vizije politike za Sarajevo. Kakva to osoba moraš biti da staneš u isti politički stroj sa strankom SDS, kolijevkom osuđenih ratnih zločinaca, strankom Radovana Karadžića i glavnih krivaca za agresiju na Bosnu i Hercegovinu i grad Sarajevo?

Sada sam potpuno siguran da Srđan Srdić nije nikakav preletač… njegovi postupci dokazuju da dres SDS-a i ekipe nikad nije ni skinuo. Nego, šta nam je činiti sa ovim podmetnutim "kukavičjim jajetom" - upitao je.

Navodi da je Srdić uspio ući u NiP, ali da su ga isključili iz članstva odmah nakon saznanja o mnogo manje opasnim radnjama za naš narod i državu. Pozvao je rukovodstvo Stranke za BiH, Muamera Bandića i njihove članove da raskrinkanog Srđana Srdića isključe iz svoga članstva i otkažu podršku na svojoj izbornoj listi. 

- Ovo je jedinstvena prilika da se konačno zaustavi ovaj čovjek i sistemsko podrivanje i razaranje općine Novo Sarajevo. Podsjećam vas da na vašoj listi ima heroja, djece naših šehida i poginulih boraca, njima nije mjesto rame uz rame sa poštovaocima politika Radovana Karadžića! Ukoliko SBIH shvati značaj i razmjere ove situacije i javno isključi Srđana Srdića iz svog članstva te istom otkaže podršku na izbornoj listi, stavit će se na stranu istinskih patriotskih snaga koje su prepoznale široku društvenu štetnost i opasnost "projekta Srdić - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.