LOKALNI IZBORI 2024

SDS na Istočnoj Ilidži zasniva kampanju na prijetnjama

Babalj ponovo prijetio načelniku PU Istočno Sarajevo

Darko Babalj i Branimir Šehovac. Dejan Rakita / Pixsell - Screenshot

E. Ć.

prije 4 sata 45 minuta

Darko Babalj, visokopozicionirani funkcioner SDS-a i aktuelni poslanik u Predstavničkom domu PS BiH, ponovo je spominjao prvog čovjeka Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimira Šehovca. 

Zasmetalo je Babalju i SDS-ovcima iz Istočne Ilidža što policija MUP-a RS radi svoj posao i po prijavi građana provjerava da li su tačni navodi da SDS-ovci kupuju glasove u toj opštini.

Babalj je, u Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, saslušan prije dvije godine zbog prijetnji koje je uputio načelniku Policijske uprave Istočno Sarajevo i upozoren da to više ne smije da radi stavljajući metu na čelo Šehovcu i njegovoj porodici.

SDS, na Istočnoj Ilidži, pokušao je prije dvije godine da iscenira nemire u izbornoj noći, ali je policija to spriječila. Sličan scenario planiran je i za ovu izbornu noć, u slučaju da SDS, prvi put, izgubi u toj opštini, prenosi 369portal.

Poznato je da je načelnik Šehovac, u ranijem periodu bio izložen mnogobrojnim prijetnjama određenih kriminalnih grupa, koje su djelovale ili djeluju na području RS, BiH i regiona, i da se nikada nije povukao pred prijetnjama, čak i po prijetnje smrću. Uz podršku rukovodstva MUP-a RS, Šehovac je ostao na čelu PU i nastavio borbu protiv organizovanih kriminalnih grupa koja su optužena za vršenje najtežih krivičnih djela.

I jučer dolaskom najviših funkcionera MUP-a RS ministra Siniše Karana i direktora Policije RS Siniše Kostreševića, još jednom je načelniku Branimiru Šehovcu pružena podrška njegovom profesionalnom radu u borbi za očuvanje mira i stabilnosti na području Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.