"AVAZ" NA LICU MJESTA

Crveni križ Vogošća pokrenuo akciju prikupljanja sredstava: Apeluju na odziv građana

Apelujem da pokažemo humanost kao što smo pokazali 2014. godine, rekla je Abazovski

Akcija prikupljanja pomoći  - Avaz
Dnevni avaz
Akcija prikupljanja pomoći  - Avaz
Akcija prikupljanja pomoći  - Avaz
Akcija prikupljanja pomoći  - Avaz
+4

jučer

Crveni križ Vogošća pokrenuo je akciju prikupljanja sredstava za pomoć unesrećenima u Jablanici i Mostaru. Inicijativa je okupila veliki broj ljudi, koji su donijeli konzerviranu hranu, vodu, higijenske potrepštine, odjeću i deke.

Razgovarali smo sa Ajšom Abazovski, nadležnom osobom za punkt Crvenog križa Općine Vogošća, gdje se vrši prikupanje humanitarne pomoći za stanovništvo koje je nastradalo od poplava.

- Tu smo u terminu od 10 do 18 danas i sutra gdje radimo na prikupljanju hrane, higijene, posteljine, deka, čizme, lopate, sve potrepštine što su za početak potrebne spasilačkim ekipama da bi dostavili najugroženijim porodicama koje se nalaze u porušenom i poplavljenom teritoriju BiH. Apelujem na sve sugrađane KS, prvenstveno Općine Vogošća da se odazovu na našu akciju prikupljanja humanitarne pomoći, jer smo u saradnji sa Civilnom zaštitom Općine Vogošća i Crvenim križem FBiH. Apelujem da pokažemo humanost kao što smo pokazali 2014. godine - rekla je Abazovski.


Svi koji žele podržati ovu akciju mogu to učiniti na adresi: ul. Remzije Veje br. 3, u Vogošći. Vaša pomoć može donijeti nadu i olakšanje onima koji se suočavaju s teškim vremenima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.