PRENOSIMO

Hadžifejzović: "Slobodna Bosna" ismijava katastrofu Bosne, Face uplatio 25.000 KM žrtvama

Osnivač Face TV-a Senad Hadžifejzović je odgovorio na prozivke

Senad Hadžifejzović. Face TV

Face TV

prije 2 sata 14 minuta

Svi vodeći, glavni, najčitaniji portali u regionu: "Index", "Jutarnji", "24 sata"," Informer", "Kurir", "Blic"… u prvi plan, glavnu vijest, na udarno mjesto postavljaju vijesti, analize o katastrofi u BiH, samo sarajevska “Slobodna Bosna” ignoriše katastrofu Bosne, žrtve, užas i u prvi plan, vijest dana postavlja svoju laž, podmetačinu o FACE-u. To nije zabilježeno u novinarskoj historiji: dok naša zemlja bukvalno klizi i zatrpava i ubija Bosance, “Slobodna Bosna” objavljuje svoju vijest dana: ko je i zašto bio gost na FACE-u. I laže, navodi Senad Hadžifejzović.

- Kako je moguće, da li se ikada, igdje u svijetu desilo da neki medij, u danu nacionalne katastrofe, tragedije i užasa, umjesto jedne i sto vijesti o nesreći, mrtvima, nestalima u Jablanici, Fojnici, Kreševu, Kiseljaku… sve to ignoriše i kao vijest dana (nekoliko sati je na portalu bila udarna vijest dana) objavi ko je bio gost u programu FACE-a?! Ne, nikada, niko, nijedan medij nije tako ponizio, obezvrijedio, ignorisao žrtve nacionalne katastrofe!

Ne, u historiji, nikada, nigdje, nijedan medij u svijetu ovo nije uradio: potpuno ignorisao katastrofu, mrtve, žrtve, užas i kao prvu – udarnu vijest objavio nešto sasvim nevažno – ko je bio gost na nekoj televiziji?!

Takvo ignorisanje svoje, nacionalne tragedije nikada nije zabilježeno! Da li je “Slobodnoj Bosni” samo trebao još naslov: ”Briga nas za mrtve u Jablanici?”

Naravno, u prvi plan – odmah do ovog prvog plana, “Slobodna Bosna” postavlja drugu – po njihovom interesnom kriteriju – “vijest dana” – šta je neki kandidat-bandit iz neke bande rekao na nekoj drugoj televiziji… to su novinarski banditi! Pardon, nisu novinari već banditi - navodi se u prilogu Face TV-a.

Senad Hadžifejzović, osnivač Face-a, nakon što je Face uplatio 25.000 KM najugroženijim opštinama, poručio je:

- Kako mediji mogu pomoći? Ako je milioner Zdravko Čolić mogao poslati humanitarnu pomoć, čak čitav kamion – cisternu vode… Ako je milioner Vaha Halilhodžić mogao poslati Jablanici 50.000 maraka… Ako može košarkaš Musa, koji ima milione, uplatiti 10.000… Ako svi sportisti koji imaju milione uplate 0 maraka… Ako "Slobodna Bosna", koja ima marketing, ne uplati ništa… Ako mnogi mediji koji imaju višemilionski marketing, budžet i bogate vlasnike i sponzore uplate 0… onda mi – FACE – koji imamo milione… i milione… milione kredita – možemo uplatiti 25. 25.000 maraka. Za Jablanicu – deset, za Fojnicu, Kreševo i Kiseljak po pet. Novac ide direktno na račune ovih gradova. Stid me da ovo pričam i objavim. Dajemo – od onoga što nemamo… stalno. I šutimo. Ali moraš ponekad odgovoriti bezobraznicima.

Pozivamo medije da i oni uplate pomoć direktno. Ko koliko može. I više od nas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.