DOŠLO DO KAŠNJENJA

Dva biračka mjesta u Srebrenici nisu otvorena na vrijeme

Na tri biračka mjesta u općini Srebrenica danas se sprovodi pilot- projekt autenfikacije birača, što podrazumijeva provjeru ličnih dokumenata i otisak

Otvorena 24 biračka mjesta. FENA

FENA

prije 4 sata 25 minuta

U Srebrenici su otvorena 24 biračka mjesta i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima. Aktivan je jedan mobilni tim kako bi se omogućilo bolesnim i starim osobama da obave glasanje.

Zekerijah Hadžić, član Opštinske izborne komisije kazao je da dva biračka mjesta na području opštine Srebrenica nisu otvorena u sedam sati.

- Na dva biračka mjesta došlo je do kašnjenja. U Skelanima na jednom biračkom mjestu došlo je do kašnjenja jer se nije poklapao broj listića i broj glasača, pa se vrši dodatno prebrojavanje - rekao je Hadžić.

Na tri biračka mjesta u općini Srebrenica danas se sprovodi pilot- projekt autenfikacije birača, što podrazumijeva provjeru ličnih dokumenata i otisak prsta. Ovaj proces obavit će se u osnovnim školama Srebrenica, Potočari i Skelani na kojima ima veći broj glasača - rekla Ljiljana Stevanović, predsjednica Opštinske izborne komisije u opštini Srebrenica.

Na području Srebrenice registrovano je 14.510 birača od kojih je 11.601 glasa na redovnim biračkim mjestima, 1.247 na biralištu za glasanje u odsustvu, 1.101 glasa putem pošte, 503 lično i 58 u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine u inostranstvu.

Za načelnika opštine Srebrenica, građani Srebrenice imat će priliku da biraju tri kandidata, jedan od njih je Hamdija Fejzić zajednički kandidat bošnjačkih partija i Miloš Vučić, zajednički kandidat svih srpskih stranaka te Aleksandar Simić kao nezavisni kandidat.

Na glasačkom listiću nalazi se devet kandidatskih listi gdje će birači moći da biraju 21 odbornika za Skupštinu općine Srebrenica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.