TEŽAK PORAZ

Hamdija Fejzić za “Avaz”: Nisam imao podršku bilo koje partije, izbore u Srebrenici odlučili birači iz Srbije

Skupštinu općine Srebrenica čini 21 odbornik, a po trenutnim rezultatima njen dio bit će 6 kandidata probosanskih stranaka

Hamdija Fejzić. Anadolija

Alen Bajramovic

prije 5 sati 12 minuta

Probosanske stranke u Srebrenici doživjele su poraz. Kandidat za načelnika ove općine Hamdija Fejzić, nakon 95 posto obrađenih biračkih mjesta, dobio je samo 1.323 glasa, pa je još od izborne noći jasno da je Miloš Vučić iz SNSD-a budući načelnik Srebrenice.

- Ništa se nije desilo što se nije dešavalo i prethodnih izbornih ciklusa. Uglavnom, birači iz Srbije su mobilisani i u najvećem broju izašli. To je primjer kako treba raditi izbore i kako to izgleda kad država stoji iza izbora. Iza izbora u Srebrenici stajala je Srbija, ona se zainteresovala, pa smo taj dan imali osjećaj da se nalazimo usred Beograda. Nema mjesta, nema parkinga, automobili i autobusi srbijanskih registracija. Nažalost, što se tiče nas Bošnjaka, kako onih u BiH tako i u dijaspori, dobro bi bilo da dođu na dan izbora i da vide šta je patriotizam i kako se on pokazuje. Ne busanjem u prsa ili držanjem lekcija, a kad treba glasati teško mu dati 10 eura ili dolara da pošalje onu kovertu – kazao je Fejzić za “Avaz”.

Skupštinu općine Srebrenica čini 21 odbornik, a po trenutnim rezultatima njen dio bit će 6 kandidata probosanskih stranaka. Ako ih bude sedam, to će se smatrati dobrim rezultatom. Na pitanje koliko u ovom porazu ima odgovornosti stranaka sa sjedištem u Sarajevu, ali i njega lično, Fejzić odgovara da je dao sve od sebe.

- Evo, neka mu se ne sviđa kandidat za načelnika, ali na pet lista je bilo preko 80 ljudi. Zar nema nijedan za kojeg bi mogao glasati taj što tvrdi da ne valja kandidat za načelnika?! Zar ne bismo mogli imati većinu u skupštini? Međutim, mnogi nisu politički dovoljno osviješteni i njih ne interesuje Srebrenica. Lično sam dao sve od sebe. Kad uzmeš u obzir da nisam imao podršku bilo koje partije, onda sam bio sam u ovim izborima. Neka se političari svih nivoa zapitaju koliko su dali za ove izbore i za Srebrenicu – ističe Fejzić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.