NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Ostajemo bez 8.000 vozača

Prijevoznici danima čekaju na granici, pa su tražili da UIO uvede treću smjenu, ali su dobili odgovor da i njima fali skoro 1.000 radnika

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

prije 5 sati 42 minute

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte o tome kako zbog strogih pravila EU bi mogla ostati bez 8.000 vozača.

Prijevoznici danima čekaju na granici, pa su tražili da UIO uvede treću smjenu, ali su dobili odgovor da i njima fali skoro 1.000 radnika.

Čitajte i o tome šta je advokat porodice stradale Džejle Drapić otkrio za naš medij. Objavljujemo i potresne poruke koje je Džejla razmjenjivala sa sestrom pred posljednju operaciju.

Donosimo i ispovijest Kenana Velića, daidže dječaka iz Jablanice koji je preživio kataklizmu. Jašar Begović iz Donje Jablanice ispričao je kako mu je bujica ubila majku i srušila kuću.

Lokalni izbori u poplavom pogođenim općinama nisu donijeli iznenađenja. Po dvije načelničke pozicije očekivano dobili SDA i HDZ.

Ekskluzivno čitajte intervju s Dinom Merlinom nakon spektakla u Berlinu.

Na stranicama mozaika donosimo priču o Udruženju "Moja istina" iz Gračanice, koje je otvorilo Centar za podršku.

Minimalna plaća u FBiH je najniža u regionu. Postaje nevjerovatno pojasniti kako nakon velike inflacije neki mogu uopšte da prežive od minimalca.

Na crnoj hronici više o tome kako nasilje s ulice ulazi i u institucije.

Alen Muratović je govorio o predstavi "Ne daj se, generacijo".

Na sportu donosimo priču o američkom košarkašu Bejli Stilu, koji briljira u Kini, a on otkriva kakva je njegova poveznica s BiH, s obzirom da mu u opisu na društvenim mrežama stoji "lažni "Bosanac".

Svoj primjerak "Dnevnog avaza" možete kupiti na kioscima širom Bosne i Hercegovine.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.