SMRT DŽEJLE DRAPIĆ

Advokat Senad Pizović potvrdio za "Avaz": Muamer Drapić prijavio dr. Harisa Mekića, tereti ga za ubistvo kćerke

U petak je bio kod mene, potpisao punomoć i ja sam se odmah legitimirao kao punomoćnik u Tužilaštvu KS, kaže advokat Pizović

Senad Pizović: Velika tragedija. Facebook

prije 5 sati 59 minuta

Sarajevski advokat Senad Pizović potvrdio je za „Dnevni avaz“ da će on zastupati porodicu Drapić u vezi sa slučajem smrti Džejle Drapić, tinejdžerke koja je preminula nakon neuspješnog liječenja zuba.

Kako je „Avaz“ ranije objavio, Drapić je zub liječila u stomatološkoj ordinaciji dr. Harisa Mekića.

Krivična prijava

Na pitanje advokatu Pizoviću da li je tačno da je Muamer Drapić, Džejlin otac, podnio krivičnu prijavu protiv stomatologa Harisa Mekića i da li ga, kako je Muamer kazao, tereti za ubistvo djeteta, Pizović je za „Avaz“ rekao:

- Tačno je. U petak je bio kod mene, potpisao punomoć i ja sam se odmah legitimirao kao punomoćnik u Tužilaštvu KS, pa ćemo pratiti šta se dešava. Hvala vam na interesiranju.

Advokat Pizović je, kao i većina ljudi, užasnut događajem o kojem posljednjih dana bruji region.

- U 17 godina, koliko radim, vjerujte da nisam imao emotivniji susret s klijentom. Velika tragedija, veoma je potresno - kazao je Pizović za „Avaz“.

Nadzor inspektora

Tinejdžerka Džejla Drapić preminula je nakon stomatološkog zahvata u ordinaciji dr. Harisa Mekića. Stomatolog je Džejlinoj majci savjetovao na koji način da liječi svoju kćerku, ali njoj se stanje pogoršavalo.

U sklopu istrage, Tužilaštvo KS je izdalo hitnu naredbu kantonalnoj inspekciji da izvrši nadzor. Stoga su sanitarni, zdravstveni i farmaceutski inspektori posjetili ordinaciju i izvršili nadzor koji je trajao više od devet sati.

Cjelokupan izvještaj proslijeđen je Tužilaštvu KS.

Liječio sina

- Ja sam bio u još jednoj situaciji kad sam morao prositi pare za svoje dijete, sina. Oko je bilo u pitanju, morao sam hodati po Njemačkoj, a ovdje su mi organizirali u „Slogi“ humanitarni koncert. To je i tada bilo u javnosti... Amer Drapić, bez oka je ostao, to je bilo 2018. godine. Ovdje sam se obraćao, niko mi nije pomogao, pomogli su dobri ljudi uplatama na račune, ali sam morao ići po Njemačkoj, po teferičima sam sakupljao novac. Bio sam u toj situaciji da prosim pare za dvije-tri operacije - ispričao je Muamer Drapić, Džejlin otac. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.