POZITIVAN RAST

Mostarski aerodrom u sedam mjeseci imao putnika kao cijele prošle godine

Iz Mostara i u Mostar tokom ljeta može se letjeti i za Minhen, Rim, Bari i Veronu.

Fena

Hina / D. H.

20.8.2024

Kroz mostarski aerodrom u prvih sedam ovogodišnjih mjeseci prošlo je više od 21.000 putnika, što je više nego tokom cijele prošle godine, kada je ponovno revitaliziran njezin rad.

Ponovno uspostavljanje redovite avionske linije Croatia Airlinesa sa Zagrebom, a onda i Air Serbia s Beogradom, uz sufinanciranje operacija iz gradskog i kantonalnog budžeta s drugim odredištima, oživjelo je poslovanje Aerodroma Mostar, koja je bila skoro prekinula operacije u vremenu epidemije koronavirusa.

U julu dva i pol puta bolji rezultat nego lani

Kako su izvijestili iz Zračne luke Mostar, 21.045 putnika je letjelo u prvih sedam mjeseci ove godine preko te luke. To je više nego tijekom cijele prošle godine kada je bilo 20.525 putnika. Od početka godine ostvareno je 679 letova.

Samo tokom jula kroz Zračnu luku Mostar prošlo je 6389 putnika u odnosu na 2576 koliko je bilo u srpnju prošle godine, što je skoro dva i pol puta bolji rezultat. Još bolji rezultati očekuju se u kolovozu, u kojemu je u prvih petnaest dana prošlo kroz tu luku gotovo 5000 putnika.

Letovi u evropske metropole

Iz Mostara i u Mostar tokom ljeta može se letjeti i za Minhen, Rim, Bari i Veronu. Uprava Zračne luke nastoji postići dogovor s niskotarifnim Ryan Airom i povezati se s Italijom, Poljskom i Sjevernom Irskom, otkuda dolazi veliki broj hodočasnika u Međugorje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.