NOVI TRAVNIK

Otvoren prvi poslovni inkubator u Srednjobosanskom kantonu

Izgradnja inkubatora, pa do završetka prve faze, trajala je 18 mjeseci

Poslovni inkubator u Novom Travniku. Novi Travnik

D. H

prije 4 dana

Novi Travnik bogatiji je za još jedan važan gospodarski segment, otvoren je poslovni inkubator PINT. Radi se o prvom takvom projektu u KSB. Površine je 290 kvadratnih metara i posjeduje 7 ureda. PINT predstavlja inovativni centar za potporu i razvoj poduzetništva, odnosno malih i srednjih poduzeća, što u konačnici rezultira i većim brojem radnih mjesta i jačom ekonomijom. To je naglasio i tijekom svog govora predsjednik Upravnog odbora PINT-a, Mišo Mlakić, koji upravo zbog svog poslovnog puta, danas primjer onima koji su na početku karijere.

Širenje poslovne djelatnosti

- Kroz ovaj poslovni inkubator smatram kako ću imati dodatnu priliku za širenje svoje poslovne djelatnosti, kroz umrežavanja, mentorstvo i slično. Vjerujem da će ovo biti epicentar inovacija, a svakako će pozitivno utjecati na razvoj gospodarstva na lokalnoj razini - kazala je Tanja Gavrić, poduzetnica, koja svoje poslovanje, poslovno savjetovanje, upravo nastavlja na adresi PINT-a.

- Meni je posebno drago što sam baš ja dio ovakvog projekta jer sam freelancer od 2012. godine, te razumijem probleme s kojima se susreću mladi poduzetnici i freelanceri. Cilj PINT-a je pružiti resurse i savjete mladim poduzetnicima, što može pomoći u pokretanju i razvoju novih firmi. A samim tim stimulirati lokalnu ekonomiju i stvoriti nova radna mjesta. Kroz proces inkubacije ćemo imati obuke i mentorstvo, što može poboljšati vještine, znanje lokalnih poduzetnika i mladih - kazao je Mlakić.

Dujo i Mlakić: Otvaranje inkubatora. Novi Travnik

Izgradnja inkubatora

Izgradnja inkubatora, pa do završetka prve faze, trajala je 18 mjeseci. Potporu tome dala je Općinska, danas Gradska uprava Novi Travnik, na čelu s gradonačelnikom Stjepanom Dujom.

- Ovo je prvi poslovni inkubator na području KSB i predstavlja konkretan korak u jačanju gospodarstva te nastavak potpore mladim poduzetnicima. U posljednje četiri godine podržano je 26 START-UP projekata. S otvorenjem PINT-a i informacijom da je dio poslovnih prostora zakupljen, jasno je da gospodarski sektor u Novom Travniku ima perspektivu. Ne sumnjam kako će ovaj prostor postati središte dobrih ideja, susreta i kako će ovdje nastati neke velike poslovne priče - kazao je gradonačelnik Dujo.

PINT se nalazi na adresi Ruđera Boškovića 37A, a krase ga moderan interijer, napredne tehničke mogućnosti, adekvatna lokacija i sve to stvara viziju PINT-a, kao centra inovacija.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.