PRESUDA

Optuženima u predmetu "Vitorog" 10 i po godina zatvora

Optuženi osuđeni zbog trgovine drogom i nedozvoljenog posjedovanja oružja. Arhiv

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

24.10.2019

Davor Erceg iz Gradiške osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na četiri i po godine zatvora zbog trgovine drogom i nedozvoljenog posjedovanja oružja u predmetu "Vitorog". 

Presuda je izrečena nakon što je sudsko vijeće prihvatilo sporazum o priznanju krivice koji je Erceg sklopio sa Tužilaštvo RS. Zajedno s Davorom, optužnicom su obuhvaćeni još i njegova supruga Željka Erceg, zatim Sergej Tutnjilović, koji su se jučer također nagodili s Tužilaštvom i pristali na kazne od dvije, odnosno četiri godine zatvora.  

Svi su uhapšeni u akciji "Vitorog" u februaru ove godine, kada je zaplijenjeno oko 54 kilograma marihuane i oružje. Optužnicom im se na teret stavlja da su u sastavu kriminalnog udruženja tokom 2018. i 2019. godine u Gradišci i na području Hercegovine nabavljali i prodavali marihuanu i spid. Drogu je uglavnom nabavljao Davor, dok su kupce pronalazili Željka i Tutnjilović.  

Kuriozitet je da su svi pohapšeni nakon što su drogu prodali prikrivenim istražiocima MUP-a RS. Prvo su im, kao uzorak, prodali 189 grama marihuane, a potom 200 grama po cijeni od 300 eura. Zatim su u dva navrata prodali 3,2 i 3,1 kilogram marihuane. Najveću prodaju dogovorili su 18. februara kada su optuženi na prodaju ponudili 50 kilograma marihuane, pri čemu su i uhapšeni.  

Hapšenje u sklopu akcije "Vitorog". Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.