BIJELJINA

Potvrđena optužnica protiv Vanje Rodića: Pokušao ubiti muškarca ispred Policijske uprave

Ispalio četiri hica iz pištolja

Policija obavila uviđaj. MUP RS

Piše: Lj. Lj.

1.11.2021

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Bijeljini potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina protiv Vanje Rodića, rođenog u Tuzli, nastanjenog u Bijeljini, zbog krivičnog djela – ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

U optužnici je navedeno da je Vanja Rodić, 6. jula 2021. godine, u 18:43 sati, u Bijeljini, preko puta Policijske uprave Bijeljina, u blizini kafića “Hajlared”, krećući se svojim vozilom marke Renault Megane Skenik, pri uočavanju putničkog motornog vozila BMW, kojim je upravljao P. S., zaustavio svoj automobil naspram vozila BMW i nakon kraće rasprave, uputio je prijetnju S.P., da će ga lišiti života, a nakon toga je ispalio najmanje četiri hica iz pištolja, za koji nije imao dozvolu za držanje, ni za nošenje. 

Hice je ispalio u pravcu P.S., u namjeri da ga liši života. Usljed pucanja nastala su oštećenja na lijevim vratima auotmobila BMW, u vidu četiri manje rupe, nakon čega se Rodić udaljio u nepoznatom pravcu. 

.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.