NAPAO PATROLU

Drama u Doboju: Pijan napao komšije, oštetio vozilo pa pucao na policiju koja ga je savladala

Komšije ga pokušale oteti da ga pretuku

Patrola uhapsila Mujadžića. Ilustracija

Piše: B. C.

20.12.2021

Nihad Mujdžić (58) iz Doboja uhapšen je zbog sumnje da je iz puške pucao prema patroli policije uzvikujući ”Allahu ekber” i ”Tekbir”! Srećom u pucnjavi niko nije povrijeđen, a policajci su Mujdžića savladali i uhapsili kada je ponovo pokušavao da napuni pušku.

Drama se odigrala preko vikenda u dobojskom naselju Čaire. Mujdžić je, pod dejstvom alkohola, prvo došao u dvorište komšijske kuće u kojoj žive braća Samir (37) i Sulejman Hadžić (39). Tada nije bio naoružan i sa Hadžićima je ušao u verbalni sukob i svađu. Oni su pozvali policiju i prijavili uznemiravanje i patrola je krenula na lice mjesta.


Razbio puškom vjetrobransko staklo

 Mujdžić je zatim otišao s njihovog imanja, ali je nedugo nakon toga s puškom u rukama izašao na lokalni put u Čairama. U policiji pretpostavljaju da je pušku uzeo iz svoje kuće.

- Dok je hodao putem naišao je automobil Fiat kojim je upravljao S. H. iz Maglaja. Osumnjičeni je zaustavio automobil i puškom nekoliko puta udario i razbio vjetrobransko staklo. Vozač je u strahu pobjegao - rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

U međuvremenu je naišla patrola policije koja je naoružanog Mujdžića zatekla na lokalnom putu. Vidjevši policajce krenuo je ka svojoj kući.

- Policajci su mu vikali da baci pušku, ali nije ih poslušao. Oglušio se o policijska naređenja, a potom je iz puške ispalio više hitaca u vazduh. Potom je jedan hitac ispalio prema policajcima, koje je promašio i pogodio betonsku ogradu - rekla je Kerkez.

Ona kaže da je osumnjičeni krenuo ponovo da puni pušku, što su policajci iskoristili, savladali ga i uhapsili. Nakon što su ga vezali lisicama na lice mjesta su trčećim korakom stigla braća Hadžić koji su se okomili na Mujdžića i vezanog ga napali. Jedan brat ga nogom udario u glavu, dok je drugi na njega nasrnuo drvenom palicom. 


Patrola privela i komšije


Praktično su pokušali ”oteti” Mujdžića od policajaca kako bi se sami s njim obračunali. Patrola je zbog toga morala da privede i braću Hadžić.

- Izvršenim alkotestiranjem u službenim prostorijama, kod N.M. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,78 promila alkohila - istakla je Kerkez.

Nakon kriminalističke obrade svi su predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, koje će odlučiti o eventualnom pritvoru. Mujdžić je osumnjičen za krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i oštećenje tuđe stvari, dok su braća Hadžić osumjičena za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i nanošenje tjelesnih povreda Mujdžiću.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.