POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Detalji sinoćnje pucnjave na Malti: Haris Jakubović pušten na slobodu, napala ga dvojica muškaraca, ispalio je hitac upozorenja

Samoinicijativno policiji predao pištolj za koji je imao odobrenje MUP-a KS

Policija sinoć ispred teretane. Avaz

Piše: B. C.

30.12.2021

Nakon što je dao izjavu u policiji, Haris Jakubović pušten je na slobodu, potvrdio je za portal "Avaza", sarajevski advokat Rijad Kapo.

- Jakubovića su napala dvojica muškaraca i on je ispalio hitac upozorenja. U pitanju je bila nužna odbrana - kazao nam je advokat Kapo.



Pravili probleme

Kako nam je ispričao dvojica muškaraca su jučer pravila probleme u teretani "All In Fitness" centra u Paromlinskoj ulici, te ih je Jakubović zbog toga pokušao izvesti napolje.

Međutim na izlazu su ga obojica napala i nanijela mu vidne povrede u predjelu oka. Kako bi odbio dalji napad ispalio jedan metak u asfalt. Nakon toga su se napadači razbježeli.


Pucano u pravcu državljanina Srbije A. E. R

- Jakubović je policiji samoinicijativno predao pištolj za koji je imao odobrenje MUP-a Kantona Sarajevo - dodao je za "Avaz" advokat Rijad Kapo.

Iz policije je danas saopćeno da prilikom upotrebe vatrenog oružja niko nije povrijeđen, te da je navodno pucano u pravcu državljanina Srbije A. E. R.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.