UBIJENI ŽIVIO SAM

Komšije ubijenog muškarca iz Kikinde otkrivaju detalje zločina: Prvo ga je udario čekićem, pa tijelo uvukao u kuću

Prema prvim, nezvaničnim saznanjima, motiv za ubistvo bila je ljubomora

Njegove komšije svjedoče da je bio vrlo dobar čovjek. Printscreen

H. J. I.

4.1.2023

Zločin kakav Kikinda ne pamti - u svojoj porodičnoj kući, ubijen je T. Z.

Njega je, kako se sumnja, ubio Z. M. i onda se objesio u potkrovlju iste kuće.


Ubijeni živio sam u kući

Prema prvim, nezvaničnim saznanjima, motiv za ubistvo bila je ljubomora. Komšije kažu da je T. Z. šest, sedam godina bio u vezi sa udatom ženom, koja je čak imala i unuke. Navodno je to E. M., čiji je muž Z. M. radio u inostranstvu i, kako se priča, znao je za njihovu vezu. Navodno je i u noći između ponedeljka i utorka ta žena bila u kući T. Z. i on ju je, po pričanju komšija, odvezao na posao, u pekaru, gdje je radila.

- Njen muž ga je sačekao ispred kuće, kada se T. Z. vratio. Izgleda da ga je najprije udario čekićem i tijelo uvukao u kuću, a tamo ga dodatno izbo nožem. Možda ima i više uboda. Onda je ubica otišao u potkrovlje i tamo se objesio – kaže jedan komšija.

Ubijeni T. Z. je sam živio u kući. Nije se ženio i nema djecu. Ima više braće i sestara. Radio je kao kondukter u javnom preduzeću, a prošle godine se penzionisao. Njegove komšije svjedoče da je bio vrlo dobar čovjek, odmjeren, sa svima u dobrim odnosima i spreman da učini uslugu.


Nije se javljao i odgovarao na poruke

- Nije zaslužio da tako završi. Znali smo da je u vezi sa tom ženom. Ona je dolazila tu i noćivala. Ja sam mu čak govorio da prekine tu vezu, jer ona ima i unučad, ali bi se on onda malo naljutio na mene. Nažalost, dogodilo se najgore – potresen priča komšija i prijatelj V. K. koji živi u istoj ulici.

T. Z. se jučer ujutru nije pojavio kod komšija, sa kojima je redovno pio kafu.

- Moj muž ga je pozvao telefonom, nije se javljao. Slala sam mu i SMS poruke, nije odgovarao. Meni vrag nije dao mira, pa sam došla do kapije i vidjela krv na vratima. Kada je muž prišao bliže jasno se vidjela krv. Pozvali smo komšinicu koja radi u policiji, jer mi od straha nismo mogli ni da se sjetimo broja. Ona je obavijestila policiju, brzo su došli. U kući su najprije našli mrtvog T. Z, a u potkrovlju drugog čovjeka, koji se tamo objesio - ispričala je V. K. čija je kuća tačno naspram one u kojoj se zločin dogodio, piše Pink.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.