KONTROLA NA PRIJELAZIMA

Granična policija uhapsila nekoliko osoba prema potragama

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 5. aprila 2023., uhapsili osobu inicijala V.B. (1994.)

Tokom akcije hapšenja. GP BiH

A. O.

7.4.2023

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Zvornik, jučer su uhapsili osobu inicijala G.I. (1982.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Zvornik raspisala potragu zbog krivičnog djela „navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja“.

Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predat službenicima Policijske uprave Zvornik.

Teška krađa

Istog dana, službenici Jedinice GPBiH Brod su prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Bosanski Brod uhapsili osobu inicijala E.Š. (1999.) jer je za njim Policijska uprava Zenica raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Državljanin BiH je predat službenicima Policijske uprave Zenica.

Prethodno, 4. aprila 2023., službenici ove jedinice su uhapsili osobu inicijala A.Š. (1984.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Donji Svilaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Izdržavanje kazne zatvora

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 5. aprila 2023., prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Rača uhapsili osobu inicijala E.S. (1985.) jer je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanka BiH je predata službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 5. aprila 2023., uhapsili osobu inicijala V.B. (1994.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „prevara“. Bh. državljanin je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Beča. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Predat službenicima FUP-a

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 2. aprila 2023., uhapsili osobu inicijala A.B. (1982.) jer je ustanovljeno da je za njim Federalna uprava policije raspisala potragu zbog krivičnog djela „udruživanje radi činjenja krivičnih djela“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šamac i predat službenicima Federalne uprave policije.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.